DNA cere pedepse maxime cu executare pentru Alina Bica si Adriean Videanu

Miercuri, 23 Noiembrie 2016, ora 17:189638 citiri
DNA cere pedepse maxime cu executare pentru Alina Bica si Adriean Videanu
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorii DNA au cerut instantei supreme pedepse maxime cu executare, anume 7 ani, pentru fostul procuror sef al DIICOT Alina Bica si fostul ministru Adriean Videanu, la ultimul termen, de miercuri, al procesului in care cei doi sunt judecati pentru fapte de coruptie.

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) asculta miercuri pledoariile finale din dosarul de coruptie in care Bica este acuzata de abuz in serviciu, pentru ca l-ar fi favorizat pe Videanu intr-un dosar instrumentat de DIICOT, Romgaz.

Mai exact, Bica este acuzata ca a ridicat in mod ilegal sechestrul asigurator de pe mai multe actiuni detinute de fostul ministru al Economiei la o societate.

Procurorul DNA prezent la sedinta de judecata a reluat acuzatiile aduse celor doi, a prezentat din nou probele in baza carora s-au facut acuzatiile si a cerut condamnarea la pedepse cu executare a acestora.

Astfel, procurorul DNA a cerut pedepse cu executare orientate spre maximum special prevazut de legea penala romaneasca, in cazul Alinei Bica pentru abuz in serviciu, iar in cazul fostului ministru pentru complicitate la aceasta fapta.

La randul sau, avocatul Alinei Bica a sustinut in sala de judecata ca "DNA a modificat in ultima sedinta, oral, rechizitoriul, lucru inadmisibil".

"Solutia normala este cea de achitare pe motiv ca fapta nu exista sau ca nu este prevazuta de legea penala", a mai spus aparatorul fostului procuror sef al DIICOT in fata judecatorilor.

Amintim ca, in dosarul in care Bica ar fi intervenit pentru Videanu, acesta din urma este cercetat, alaturi de alte persoane, pentru crearea unui prejudiciu de 11 milioane de dolari si punerea in pericol a sistemului energetic national pe segmentul gazelor naturale.

La cererea de ridicare a ridicare a sechestrului, Adriean Videanu ar fi depus inscrisuri din care ar fi rezultat, in mod fals, ca nu mai detinea actiunile respective din august 2012.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News