Dezvaluirile lui Tender, despre cum opera Alina Bica - documente din instanta

Joi, 05 Februarie 2015, ora 07:14
10436 citiri
Dezvaluirile lui Tender, despre cum opera Alina Bica - documente din instanta
Foto: Hepta.ro

Ovidiu Tender spune in denuntul facut impotriva Alinei Bica ca, la cererea sotului si a consilierului acesteia, a instrainat actiunile UPRUC Fagaras, se arata in motivarea ICCJ la decizia de arestare a fostei sefe a DIICOT.

ICCJ reda in motivarea arestarii preventive a Alinei Bica fragmente din denuntul facut de omul de afaceri Ovidiu Tender impotriva fostei sefe a DIICOT.

In denuntul facut in 28 ianuarie, Tender spune ca a fost nevoit sa-l angajeze consilier pe Florin Mihailescu, fost politist, care ii era consilier Alinei Bica, pentru a avea sansa unei sustineri din partea fostei sefe a DIICOT in solutionarea in interesul sau a dosarului Carom.

Astfel, el i-a oferit lui Florin Mihailescu salariu si alte avantaje solicitate.

Totodata, a aratat Tender in denunt, la solicitarea lui Mihailescu si a sotului Alinei Bica, a instrainat pachetul majoritar de la UPRUC CTR SA din Fagaras, pretul cesiunii impus fiind de 3,2 milioane euro, din care suma de un milion de euro trebuia sa fie in cash, nefiind inregistrata in contabilitate.

Alina Bica a subordonat DIICOT intereselor lui Ovidiu Tender - referat DNA

In motivare se mai vorbeste de un martor din dosar, Dan Vasile, "aflat in relatii de prietenie cu familia Alinei Bica, mai exact cu sotul acesteia", care a aratat ca a cumparat actiunile la UPRUC CTR SA, dupa ce i-a fost virata suma de 3,5 milioane de euro dintr-un cont din Rusia intr-un cont al sau din Austria.

Martorul Dan Vasile, noteaza judecatorul, sustine ca preluarea pachetului majoritar de actiuni de la S.C. UPRUC CTR SA a fost facuta pentru Horia Enciu, care mai incercase sa achizitioneze actiuni la acea societate, insa nu reusise.

Ovidiu Tender: Arestarea Alinei Bica m-a bucurat (Video)

"Atunci, la initiativa domnului director Bica Dorin si a domnului Enciu, am mers eu si am facut demersurile in vederea achizitionarii pachetului majoritar de actiuni, cu precizarea ca eu nu aveam bani sa cumpar acel pachet, dar aveam suport financiar de la domnul Horia Enciu care a platit atat infiintarea firmei ca si capital social, cat si ratele pentru pachetul de actiuni pana la acest moment", spune Dan Vasile in declaratia citata in motivare.

Alina Bica este cercetata intr-un nou dosar, disjuns din cel al despagubirii ilegale de la ANRP, fiind acuzata, printre altele, ca l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender sa obtina o solutie favorabila in dosarul Rafo-Carom.

Alina Bica, denuntata la DNA de fostii subordonati din DIICOT: A vrut pedeapsa cu suspendare pentru Ovidiu Tender

Omul de afaceri Ovidiu Tender a formulat la randul sau un denunt impotriva Alinei Bica, legat de o mita pe care i-ar fi dat-o fostului procuror-sef al DIICOT, sub forma de actiuni, printr-un intermediar.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Tender Alina Bica DNA, #Tender Alina Bica mita , #DNA