Dezvaluiri din sedinta secreta a Comisiei SRI: SRI stia situatia Alinei Bica, dar nu l-a informat pe Basescu (Video)

Marti, 10 Februarie 2015, ora 12:13
11645 citiri
Dezvaluiri din sedinta secreta a Comisiei SRI: SRI stia situatia Alinei Bica, dar nu l-a informat pe Basescu (Video)
Foto: Administratia Prezidentiala

Senatorul PSD Daniel Savu, membru al Comisiei de control SRI, a declarat, luni seara, ca directorul interimar Florian Coldea ar fi dezvaluit, in timpul audierilor care au avut loc luni, ca SRI stia ca Alina Bica ar fi avut probleme inainte de a fi numita la sefia DIICOT, dar presedintele Traian Basescu nu a fost informat.

Daniel Savu, fost ofiter SRI, a mai dezvaluit in emisiunea de la Antena 3 ca generalul Coldea le-a explicat membrilor comisiei ca presedintele "nu era beneficiarul informatiei", motiv pentru care nici nu a fost informat, scrie Revista 22.

Ponta, declaratii explozive: Serviciile secrete nu au mai cooperat cu Basescu in ultimele doua luni de mandat

Coldea, dupa audierea in comisie: Resping categoric toate acuzatiile la adresa mea sau a SRI

In plus, fostul presedinte nu a cerut SRI informatii despre Alina Bica. "Daca cerea, primea", a mai explicat senatorul PSD, adaugand ca, in acest caz, beneficiarul informatiei era DNA.

Daniel Savu a mai sustinut ca o alta explicatie pentru care SRI a permis ca Alina Bica sa fie numita procuror sef al DIICOT, in ciuda suspiciunilor de coruptie, a fost aceea ca se dorea obtinerea de noi probe, astfel incat dosarul sa fie "beton".

In primul interviu acordat dupa inceperea urmaririi sale penale, Elena Udrea a declarat ca a stiut ca Alina Bica avea doua mandate de interceptare, solicitate de DNA si aprobate de judecator "imediat dupa ce a fost numita la DIICOT sau chiar inainte".

Alina Bica a ajuns procuror sef al DIICOT in primavara lui 2013, dupa ce presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta au convenit asupra numirii procurorilor sefi. Ulterior, Bica a fost audiata de CSM si a primit aviz favorabil, fiind numita sef la DIICOT prin decret semnat de presedintele Traian Basescu.

Udrea, despre pozele cu Bica la Paris: Mi-a spus de ele Maior, care aflase de la Coldea (Video)

Fosta sefa a DIICOT Alina Bica se afla in arest preventiv in dosarul retrocedarii ilegale a unui teren din Capitala, in care a mai fost arestata si fosta sefa ANRP Crinuta Dumitrean.

De asemenea, Bica are mandat de arestare preventiva si intr-un dosar disjuns, in care mai sunt implicati fostul ministru al Economiei Adriean Videanu, precum si omul de afaceri Dorin Cocos si fiul sau, Alin Cocos.

Alina Bica, dezvaluiri despre seful SRI, Kovesi si amenintari cu moartea de la doi deputati PSD (Video)

Fosta sefa DIICOT a fost arestata in acest dosar in luna noiembrie a anului trecut, fiind acuzata de abuz in serviciu.

Alina Bica este suspecta ca, in 2011, a facut parte dintr-o comisie ANRP care a supraevaluat un teren din Capitala, iar omul de afaceri Gheorghe Stelian ar fi fost beneficiarul unei decizii de despagubire in acest caz. Prejudiciul provocat statului este de 62,5 milioane de euro. La data respectiva, Alina Bica era si secretar de stat in Ministerul Justitiei.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#SRI Bica informare Basescu, #Daniel Savu SRI Bica Basescu , #arest