Ce a declarat Alina Bica la DNA - ce putere avea si cum semna hartiile

Duminica, 07 Decembrie 2014, ora 17:12
6273 citiri
Ce a declarat Alina Bica la DNA - ce putere avea si cum semna hartiile
Foto: Realitatea TV

Fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, a sustinut, intr-o declaratie data in dosarul despagubirilor, ca nu era considerata om de incredere al vicepresedintelui ANRP Sergiu Diacomatu, nu a vazut raportul de evaluare a terenului si a semnat alaturi de ceilalti membri ai comisiei, conform procedurilor.

Bica a facut parte din comisia care i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian despagubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat, potrivit anchetatorilor, cu peste 62 de milioane de euro.

Fosta sefa a DIICOT le-a spus procurorilor anticoruptie ca de transmiterea lucrarilor se ocupa sefa de serviciu, care ar fi lucrat predominant cu vicepresedintele ANRP Sergiu Diacomatu.

Dosarul Bica: Fosta sefa a ANRP Crinuta Dumitrean ramane in arest

Bica a mai spus, in aceeasi declaratie, ca "semnaturile aveau doar o valoare administrativa pe respectiva decizie, neputandu-se interveni in legatura cu suma stabilita ca despagubire sau beneficiar".

Referitor la dosarul lui Gheorghe Stelian, fosta sefa a DIICOT a declarat ca "acesta a fost inaintat ANRP de catre Prefectura Bucuresti, in urma Hotararii Comisiei Municipiului Bucuresti, si inregistrat la Serviciul despagubiri. Consilierul care s-a ocupat de solutionarea dosarului a fost Mihaela Botizan".

"De asemenea, doresc sa precizez faptul ca desi eram director al Directiei care coordona Serviciul Despagubiri, sefa serviciului, Anghelina, uneori purta corespondenta exclusiv prin intermediul vicepresedintelui Diacomatu Sergiu.

Dorin Cocos, mita de 10 milioane de euro in dosarul Bica - Ce spun doi martori despre "afacere"

Consider ca proceda in acest fel intrucat nu eram considerat un om apropiat vicepresedintelui, care sa fie dispus la compromisuri sau solicitari neconforme cu legea sau regulamentul institutiei. In acest mod s-a procedat si in cazul dosarului nr. 22714/FFCC", se mai arata in declaratia data de Bica si citata de aceleasi surse.

Alina Bica le-a mai spus procurilor, referitor la despagubirilor aprobate lui Gheorghe Stelian, ca nu a vazut niciodata raportul de evaluare al expertului, dar ca la finalul procedurilor a fost emisa decizia din l5 martie 2011 pe care a semnat-o "alaturi de celelalte persoane, potrivit procedurii instituite la nivelul ANRP".

Pe de alta parte, conform unor documente din dosarul despagubirilor, un alt inculpat le-a declarat anchetatorilor ca Alina Bica, intr-o sedinta a comisiei din ANRP, a elogiat profesionalismul celui care a evaluat terenul pentru care Gheorghe Stelian cerea despagubiri, considerand ca suma stabilita era justificata.

Numele lui Ioan Oltean, in dosarul de coruptie al Alinei Bica

In dosarul despagubirilor, Bica se afla in arest preventiv, alaturi de Lacramioara Alexandru, Dragos Bogdan, fost vicepresedinte al ANAF, fosta sefa a ANRP Crinuta Dumitrean si expertul evaluator Emil Nutiu.

In acelasi dosar sunt cercetati, sub control judiciar, deputatul PDL Florin Catalin Teodorescu, Sergiu Diacomatu si Oana Vasilescu, ambii fosti vicepresedinti ai ANRP, si Gheorghe Stelian.

Ancheta il vizeaza si pe deputatul UDMR Marko Attila, in cazul caruia Camera Deputatilor a incuviintat, miercuri, arestarea preventiva. Acesta a fost citat joi la DNA, insa nu s-a prezentat intrucat este plecat din tara. Avocatul lui Marko Attila a declarat ca deputatul este in capitala Ungariei, precizand ca nu poate sa spuna cand se va intoarce in Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Alina Bica DNA, #Bica declaratii DNA, #Bica dosar ANRP , #DNA