Bica il acuza pe seful SRI - se teme pentru propria viata

Sambata, 31 Ianuarie 2015, ora 17:13
11072 citiri
Bica il acuza pe seful SRI - se teme pentru propria viata
Foto: Arhiva / B1TV

Fosta sefa a DIICOT Alina Bica a lansat, la ICCJ, acuzatii la adresa generalului SRI Florian Coldea, iar un alt co-inculpat a afirmat ca Bica ar fi fost amenintata cu moartea de doi deputati PSD in legatura cu ancheta privindu-l pe Tender in dosarul Rafo - Carom.

Bica a formulat acuzatiile in cadrul sedintei cu usile inchise in care s-a judecat cererea de arestare preventiva a sa alaturi de Adriean Videanu, Dorin Cocos, Alin Cocos si de fostul ei consilier Florentin Mihailescu.

Udrea, despre Microsoft: Un martor a spus ca i-a dat bani lui Blaga, Coldea a cerut retragerea declaratiilor

Intrebata in legatura cu faptul ca Bica ar fi facut declaratii "cutremuratoare" in sala si ca a adus acuze adjunctului de la SRI, avocata acesteia, Laura Voicu a raspuns: "Daca adevarul poate fi considerat cutremurator, atunci da, a fost o declaratie cutremuratoare".

De asemenea, intrebata daca Alina Bica ar fi fost amenintata cu moartea intr-un hotel de la malul marii de doi deputati PSD, Laura Voicu a spus ca aceasta declaratie a fost facuta de un alt co-inculpat si a precizat ca nu poate da detalii, intrucat se afla in faza de urmarire penala.

"Dar exista foarte multe amenintari la adresa doamnei procuror Bica", a spus Voicu. adaugand ca Alina Bica se teme pentru propria viata.

Surse judiciare au declarat ca in instanta s-a afirmat ca Alina Bica a fost amenintata cu moartea intr-un hotel din Constanta de doi deputati PSD in legatura cu ancheta pe care o facea in dosarul RAFO-Carom al omului de afaceri Ovidiu Tender si ca patronul hotelului respectiv ar fi fost de fata.

Procurorii DNA arata, in referatul cu propunerea de arestare a fostei sefe a DIICOT ca Alina Bica a subordonat DIICOT intereselor lui Ovidiu Tender, a pus procurorii de sedinta sa depuna concluzii favorabile in procesul acestuia si chiar sa semneze un proces verbal ca vor proceda asa.

Alina Bica a subordonat DIICOT intereselor lui Ovidiu Tender - referat DNA

"Probele administrate in cauza pana in acest moment al cercetarilor vizeaza modul in care procurorul sef DIICOT, Bica Alina Mihaela, dupa preluarea functiei, in anul 2013, in urmarirea intereselor inculpatului Tender Ovidiu, de a nu fi condamnat la o pedeapsa cu executare, a dispus masuri abuzive care sa directioneze concluziile si pozitia judiciara a DIICOT in fata instantei de judecata de o maniera in care acesta sa nu fie pasibil de o pedeapsa cu inchisoarea cu executare in regim de detentie", se arata in referat.

Practic, noteaza anchetatorii DNA in continuare, odata ce a ajuns la conducerea DIICOT, Bica "a inteles sa subordoneze institutia pe care o conduce interesului inculpatului Tender Ovidiu", in dosarul RAFO-Carom.

Omul de afaceri Ovidiu Tender a facut un denunt impotriva Alinei Bica, legat de o mita pe care i-ar fi dat-o fostului procuror-sef al DIICOT, sub forma de actiuni, printr-un intermediar care s-a adresat initial sotului Alinei Bica, au declarat surse judiciare.

Denuntul a fost inaintat de Tender procurorilor DNA, vineri, prin avocatul sau, potrivit surselor citate, care nu au facut alte precizari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Bica amenintata moartea Tender, #Bica amenintata deputati PSD, #Bica Tender , #DNA