Avocata Alinei Bica: Are deja o camera pregatita in inchisoare, e inimaginabil!

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 14:56
8937 citiri
Avocata Alinei Bica: Are deja o camera pregatita in inchisoare, e inimaginabil!

Avocata Alinei Bica a declarat, vineri, ca fosta sefa a DIICOT ar avea deja o celula pregatita la Penitenciarul de Femei Targsor, fara sa fie condamnata la inchisoare.

Avocata Laura Voicu a facut afirmatia la plecarea de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), unde magistratii analizeaza contestatiile depuse de suspectii din dosarul Bica 2 la masurile preventive luate impotriva lor.

In acest caz, au dat explicatii in fata judecatorilor Dorin Cocos, Alin Cocos, fostul ministru al Economiei Adriean Cocos, Alina Bica si fostul sau consilier Florentin Mihailescu.

Laura Voicu a declarat ca a fost avertizata ca lupta pentru o cauza pierduta si ar fi aflat ca seful Penitenciarului Targsor a pregatit deja o celula pentru clienta sa.

"Mi s-a spus ca lupt pentru o cauza pierduta. Comandantul Penitenciarului Targsor ar fi spus ca dansa are deja o camera pregatita acolo, ceea ce mi se pare inimaginabil", a dezvaluit reprezentantul legal al Alinei Bica.

Laura Voicu a amintit ca pe numele clientei sale au fost emise doua mandate de arestare preventiva, iar presa a relatat ca sunt "pentru renumitul teren din Snagov, care nu ii apartine Alinei Bice". Avocata se refera la arestarile preventive din primul dosar, cel al restituirilor ilegale de la ANRP, si cel disjuns din acesta.

Avocata fostei sefe DIICOT a mai spus ca aceasta "are mari probleme finaciare, dar nimeni nu le vede". Voicu a mentionat ca procurorii au pus sechestru pe apartamentul Alinei Bica si pe salariul integral al acesteia. Se pare ca Bica si-ar putea pierde locuinta, intrucat banca o tot someaza sa isi plateasca ratele.

Referitor la faptul ca Dorin Cocos si fiul acestuia, Alin Cocos, si-au recunoscut faptele in acest dosar, Laura Voicu a spus ca omul de afaceri "s-a referit la bani dati catre membrii comisiei centrale, mai putin Alinei Bica".

Dorin si Alin Cocos si-au recunoscut faptele in dosarul Bica 2 - surse

Laura Voicu a marturisit ca este prietena Alinei Bica de opt ani si ca o reprezinta in instanta pro bono.

"Suntem prietene de opt ani, nu am luat nici macar o hartie de un leu. Cum dansa a fost langa mine in situatii de viata mai putin placute, asa voi fi si eu pana la sfarsitul acestui proces", a precizat Voicu.

Dosarul, trimis in judecata

Al doilea dosar al fostei sefe DIICOT, Alina Bica, in care sunt cercetati, printre altii, si Dorin Cocos, Alin Cocos si Adriean Videanu, a fost trimis joi la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Lotul din dosarul Bica 2, trimis de DNA in judecata (Video)

In dosarul Bica 2, fosta sefa a DIICOT Alina Bica este urmarita penal pentru luare de mita, abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului.

In acelasi caz, omul de afaceri Dorin Cocos este urmarit penal pentru trafic de influenta si dare de mita, iar fiul sau Alin Cocos este cercetat pentru aceleasi infractiuni.

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu este anchetat si el in dosarul Bica 2, pentru complicitate la abuz in serviciu, iar Florentin MIhailescu este cercetat pentru complicitate la luare de mita.

Procurorii suspecteaza ca Dorin Cocos, cu ajutorul fiului sau, a intervenit in 2011 la ANRP pentru omul de afaceri Gheorghe Stelian, cu scopul ca acesta sa obtina fraudulos despagubiri pentru in teren supraevaluat cu 62 de milioane de euro. In schimbul acestui serviciu, Dorin Cocos s-ar fi ales cu 16 milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Alina Bica celula pregatita, #Alina Bica inchisoare , #arest
Comentarii