Alina Bica nu mai are dreptul sa fie avocat, dupa ce a fost suspendata din Barou

Vineri, 09 Decembrie 2016, ora 18:08
5480 citiri
Alina Bica nu mai are dreptul sa fie avocat, dupa ce a fost suspendata din Barou
Foto: Arhiva Hepta.ro

Fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, condamnata la patru ani de inchisoare, nu mai are dreptul de a profesa ca avocat, in urma unei decizii luate de Consiliul Baroului Dolj.

Prezenta la instanta pentru un nou termen in unul dintre dosarele in care este judecata, Alina Bica a precizat ca va contesta decizia Consiliului Baroului Dolj.

Fostul procuror sef al DIICOT sustine ca legea nu impunea sa se ia o astfel de masura, precizand ca este singurul avocat suspendat din barou ca urmare a unei decizii care nu este definitiva.

Declaratiile au fost facute la sediul Curtii Militare de Apel, acolo unde s-a judecat vineri un nou termen din dosarul in care fosta sefa a DIICOT este acuzata de luare de mita, iar fostul presedinte al ANAF, Serban Pop, de complicitate la aceasta infractiune.

Alaturi de cei doi este judecat si omul de afaceri Horia Simu, cel pe care Bica si Pop l-ar fi favorizat.

Consiliul Baroului Dolj a luat decizia, in sedinta de joi, de a-i suspenda Alinei Bica dreptul de a exercita profesia de avocat in conformitate cu prevederile articolului 50 din Statutul profesiei de avocat.

Conform acestui articol, dreptul de a exercita profesia de avocat poate fi suspendat in cazul in care impotriva avocatului s-a pus in miscare actiunea penala sau s-a dispus trimiterea in judecata pentru savarsirea unei infractiuni de natura sa aduca atingere prestigiului profesiei, pana la pronuntarea unei hotarari judecatoresti definitive.

"Pe ordinea de zi a sedintei Consiliului din 8 decembrie s-a aflat si suspendarea dreptului doamnei Bica Alina de a mai exercita profesia de avocat, iar in urma votului s-a apreciat ca sunt indeplinite conditiile art 50 din Statut, dispunandu-se in consecinta suspendarea", a declarat, vineri, avocat Lucian Sauleanu, decanul Baroului Dolj.

Decizia Baroului Dolj este executorie, desi nu e definitiva. Alina Bica poate ataca hotararea in termen de 15 zile.

Suspendarea a mai fost pusa in discutie in primavara acestui an. La acea vreme, insa, Alina Bica a facut cerere de transfer la Baroul Bucuresti, cerere acceptata de Baroul Dolj. Baroul Bucuresti i-a respins, insa, cererea.

Fosta sefa DIICOT, Alina Bica, a fost condamnata la patru ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzata de favorizarea infractorului, decizia nefiind definitiva.

In acelasi dosar, fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, a fost achitat de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru complicitate la infractiunea de abuz in serviciu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Alina Bica afara barou, #Alina Bica suspendata barou, #Alina Bica condamnata , #arest