Alina Bica, avocat-surpriza in dosarul Black Cube

Luni, 14 Noiembrie 2016, ora 16:23
4778 citiri
Alina Bica, avocat-surpriza in dosarul Black Cube
Foto: Arhiva Hepta.ro

Fostul procuror sef al DIICOT, Alina Bica, este noul avocat al fostului ofiter SRI Daniel Dragomir, cercetat in dosarul Black Cube, care vizeaza spionarea sefei DNA, Codruta Kovesi.

Alina Bica, la randul sau cercetata in mai multe dosare, a devenit avocata lui Dragomir, care a contestat masura arestului preventiv.

Bica a declarat despre fostul ofiter SRI ca acesta "doreste sa colaboreze cu autoritatile judiciare, in sensul de a se stabili un adevar in cauza".

Alina Bica sustine ca clientul sau "si-a exprimat dorinta sa coopereze, sa spuna cum stau lucrurile, numai ca feedback-ul pe care l-a primit a fost unul insuficient, nesatisfacator".

"Sa tii un om arestat numai din dorinta de a determina sa spuna ceea ce se doreste sa spuna este un lucru incorect. (...) Nicaieri in dosar nu se confirma imprejurarea ca s-ar fi urmarit denigrarea vreunui functionar inalt din Romania", a continuat Bica.

Ea a mentionat ca in presupusa conversatie dintre Daniel Dragomir si cetatenii israelieni implicati in dosar "nu se discuta de denigrare, se poarta o discutie legata de anumite informatii publicate in mass-media si in surse deschise".

Precizam ca Daniel Dragomir a fost adus din arest, luni, la Curtea de Apel Bucuresti, unde s-a judecat contestatia acestuia la prelungirea arestului preventiv.

Fostul ofiter SRI este arestat preventiv din luna septembrie, fiind acuzat ca i-ar fi ajutat pe cei trei israelieni cercetati in Black Cube sa obtina informatii despre procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Astfel, procurorii DIICOT il acuza pe Daniel Dragomir de constituire a unui grup infractional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice, instigare la fals informatic, in forma continuata, si instigare la violarea secretului corespondentei.

Citeste mai multe despre dosarul Black Cube:

Kovesi, hartuita: Black Cube sustine ca angajatii sai aveau autorizatii de la cel mai inalt nivel

Kovesi, despre Black Cube: Nu le mai ajunge sa ne denigreze, angajeaza firme sa ne hartuiasca (Video)

SRI, reactie in cazul Black Cube: Niciodata directorul SRI nu a discutat cu persoanele cercetate in dosar

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Alina Bica avocata Black Cube, #Alina Bica avocata Daniel Dragomir , #DNA