5 alimente care au calorii negative. Sunt ideale pentru a slăbi

Miercuri, 06 Martie 2024, ora 20:00
18249 citiri
5 alimente care au calorii negative. Sunt ideale pentru a slăbi
legume FOTO: freepik.com

Atunci când îți propui să slăbești, primul lucru la care trebuie să te gândești este să conștientizezi care sunt alimentele sănătoase pe care trebuie să le introduci în meniul tău și câte calorii consumi pe zi. Recomandat este să introduci în dieta ta fructe și legume cunoscute sub numele de alimente cu calorii negative, care să ajute la arderea grăsimilor.

Aceste alimente au câștigat popularitate în cadrul curelor de slăbire deoarece teoretic conțin mai puține calorii decât are nevoie corpul tău pentru a le digera. De aceea, se crede că arzi mai multe calorii decât consumi. Iată câteva dintre alimentele cu calorii negative, recomandate pentru a scapă de kilogramele în plus:

Țelină

Această legumă este compusă în principal din apă și fibre. În plus, este o sursă bogată de vitamine A, B, C și K, dar și minerale precum calciu, magneziu și potasiu. O ceașcă de 100 de grame de țelină conține 16 calorii. Țelină este hrănitoare și te ajuta să te simți plin câteva ore.

Castraveți

Castraveții sunt una dintre cele mai proaspete gustări. Ei conțin un nivel ridicat de fibre, tiamină, vitamina B, C și K, magneziu, fosfor și potasiu. O ceașcă de 100 de grame de castraveți cu coajă conțin 12 calorii.

Spanac

Spanacul este o legumă versatilă pe care o poți consuma ca salată, smoothie, supă sau suc. Este o sursă importantă de proteine, fibre, fier, calciu, magneziu, potasiu, vitaminele A, B, C, E, K. O cană de 100 grame de spanac crud este egală cu 23 de calorii.

Salată verde

O cană de 100 de grame de salată iceberg este egală cu 14 calorii. Este o sursă bogată de nutrienți cu arome diferite.

Broccoli

Broccoli este una dintre cele mai bune legume pe care le poți consuma zilnic.

Nivelurile ridicate de vitamine, antioxidanți și minerale ajută la reducerea colesterolului și a riscului de apariție a cancerului. Pe lângă faptul că este o legumă completă, datorită nutrienților, are și puține calorii. 100 de grame de broccoli fiert echivalează cu doar 35 de calorii.

Cum să slăbești sănătos și rapid până de Paște
Cum să slăbești sănătos și rapid până de Paște
Kilogramele puse încet, încet în jurul taliei încep să te facă să privești cu furie la toaletele de petrecere din garderoba ta? Nu mai poți suporta încă o cheltuială în plus pentru a...
Cele 10 alimente surprinzătoare pe care ar trebui să le păstrezi în frigider. Gemul și făina, pe listă
Cele 10 alimente surprinzătoare pe care ar trebui să le păstrezi în frigider. Gemul și făina, pe listă
Sunt lucruri pe care majoritatea dintre noi le facem fără să ne gândim de două ori. Dar data viitoare când descarci cumpărăturile de la supermarket, s-ar putea să vrei să iei în...
#alimente, #calorii negative, #legume, #slabit, #dieta , #alimente