Alimente care te pot îmbolnăvi fără să îți dai seama

Sambata, 23 Aprilie 2022, ora 22:10
2613 citiri
Alimente care te pot îmbolnăvi fără să îți dai seama
Alimente care îți fac rău FOTO: Unsplash.com

Experții în alimentație vorbesc despre alimentele care vă pot provoca toxiinfecții alimentare.

Intoxicația alimentară vă poate pune viața în pericol, deși simptomele tind să fie comune: crampe, diaree și vărsături.

Oul poate să se transforme în inamicul vostru! Oul trebuie gătit bine. Optează pentru ouă fierte tari sau omletă. O altă opțiune, spune Francisco Diez-Gonzalez, profesor și director al Centrului pentru Siguranța Alimentelor de la Universitatea din Georgia din Griffin, sunt ouăle pasteurizate.

Puiul la rotisor fierbinte de la magazinul alimentar poate să fie o masă rapidă și gustoasă, însă trebuie să vă asigurați că îl mâncați cât încă este fierbinte.

Dacă îl lăsați pe blat timp de câteva ore, orice bacterie ar putea începe să înflorească.

Bacteriile se pot dubla la fiecare 20 de minute, dacă păstrezi puiul la temperatura camerei. Dacă ai lăsat puiul pe blat mai mult de două ore, cel mai bine ar fi să-l arunci.

Și ficatul de pui este o alegere riscantă. Doctorul Griffin spune că este încă pui, iar ficatul poate fi încărcat cu bacteria campylobacter.

Ficații ar trebui să atingă o temperatură internă de 165 ° F și să aibă o textură sfărâmicioasă.

Carnea de vită, de porc și de pasăre tocată pot fi problematice. Ca și în cazul oricărei cărni, subliniază Gravely, „culoarea nu este un indicator de încredere al gradului de coacere”. De exemplu, uneori carnea de vită poate arăta puțin roz, spune ea, chiar dacă este gătită la o temperatură sigură.

Și tonul poate să fie o alegere periculoasă. Atunci când peștele crud nu este depozitat corespunzător înainte de a fi gătit, poate duce la toxiinfecție alimentară.

Ai grijă la salatele verzi! Verdețurile cu frunze sunt deosebit de complicate, deoarece sunt consumate sub formă de salate și nu gătite, așa că spălarea corectă este esențială.

Trebuie să fii atent și la cidrul de mere! Poate fi tentant să treci pe la un stand de pe marginea drumului, pentru a încerca cidrul proaspăt, mai ales dacă ești cu copii, însă trebuie să acționezi cu prudență. Când merele (și alte fructe) sunt presate, orice bacterie de pe suprafața exterioară poate pătrunde în suc.

Detalii despre boala de care suferă Celine Dion: ”Să sperăm că vom găsi un miracol”
Detalii despre boala de care suferă Celine Dion: ”Să sperăm că vom găsi un miracol”
Cântăreaţa Céline Dion a vorbit despre boala sa în primul interviu pe care l-a acordat după anunţarea diagnosticului, publicat miercuri în cel mai recent număr al revistei Vogue France, pe...
Invazie de cicade în SUA. În ce se transformă insectele după ce iau o boală cu transmitere sexuală VIDEO
Invazie de cicade în SUA. În ce se transformă insectele după ce iau o boală cu transmitere sexuală VIDEO
Cicadele, insecte care proliferează la câţiva ani o dată în invazii, au devenit atât de zgomotoase într-un comitat din Carolina de Sud, încât localnicii au sunat la biroul şerifului...
#alimente, #boala, #carne, #oua , #alimente