Nutriționistul care a redus consumul de alimente ultraprocesate: ce mânca la micul dejun în trecut și ce consumă acum

Duminica, 03 Martie 2024, ora 16:42
5655 citiri
Nutriționistul care a redus consumul de alimente ultraprocesate: ce mânca la micul dejun în trecut și ce consumă acum
Meniu pentru micul dejun FOTO Pixabay

Un nutriționist care consumă cât mai puține alimente ultraprocesate și a scris o carte despre cum pot face și alții același lucru împărtășește ce mânca la micul dejun înainte de a-și schimba dieta și ce consumă acum.

Rob Hobson, un nutriționist cu sediul în Marea Britanie, cu 18 ani de experiență, a decis să reducă consumul de alimente ultraprocesate anul trecut, după ce a aflat cât de mult din ceea ce consumăm este considerat ultraprocesat și riscurile potențiale pentru sănătate.

O dietă bogată în alimente ultraprocesate a fost asociată cu un risc mai mare de dezvoltare a anumitor boli, inclusiv boli cardiovasculare, diabet de tip doi și unele tipuri de cancer, a spus el. Studiile au asociat și supraalimentarea și creșterea în greutate. Cercetarea se află încă în stadiile incipiente, a declarat el pentru Business Insider, dar a fost suficient să-l convingă să facă o schimbare.

Deși nu există o definiție clară a alimentelor ultraprocesate, Hobson evită alimentele fabricate cu cinci sau mai multe ingrediente, multe dintre acestea nefiind găsite într-o bucătărie obișnuită. Acestea au, de asemenea, de obicei, o durată lungă de conservare. Cu toate acestea, nu toate alimentele ultraprocesate sunt la fel.

Există o mulțime de alimente ultraprocesate bogate în nutrienți, cum ar fi humusul cumpărat din magazin, pe care nu trebuie să le eliminați pur și simplu pentru că sunt ultraprocesate. Este vorba despre limitarea consumului acolo unde puteți, a spus el.

Hobson mânca sănătos și înainte, dar acum se concentrează mai mult pe alimentele integrale și gătește de la zero atunci când este posibil.

Obișnuia să cumpere pâine din magazin, dar acum o coace singur. Fiind o persoană foarte activă, Hobson se asigură întotdeauna că include proteine și carbohidrați pe farfurie la micul dejun, precum și câteva legume pentru nutrienți.

În ansamblu, ceea ce mănâncă la micul dejun nu s-a schimbat prea mult, dar ingredientele pe care le folosește pentru a-l prepara au evoluat.

Înainte de a reduce consumul de alimente ultraprocesate, obișnuia să mănânce ouă pe pâine prăjită cu unele legume, precum spanac. Folosea pâine granary tăiată din magazin, care de obicei conținea aditivi și emulsificatori, scrie Business Insider.

Acum, el își face singur pâinea de la zero pentru a putea utiliza la minim ingrediente procesate. Uneori, prepară o pâine din făină integrală și drojdie, fără emulsificatori, pe care o taie și o congelează.

Cu toate acestea, dacă are mai puțin timp, s-ar putea să facă o lipie din făină sau pita de casă într-o tigaie. El are rețete simple pentru acestea.

Hobson prepară și granola și unt de nuci de casă. Încă o opțiune preferată pentru Hobson era iaurtul cu granola fructată și cu nuci din magazin, banane tăiate, fulgi de cocos, fructe uscate și unt de nuci.

În timp ce încă consumă aceste alimente în mod regulat, acum își prepară atât granola, cât și untul de nuci singur.

Nimeni nu vrea să consume doar granola simplă, însă opțiunile mai aromate de obicei conțin și alte ingrediente, cum ar fi îndulcitori sau extract de malț de orz, a spus el.

"Nu că asta ar fi neapărat rău, dar dacă încercați să reduceți consumul de alimente ultraprocesate, încercarea de a obține ceva cât mai natural posibil este cheia", a spus el. El își face granola cu fulgi de ovăz întregi și nuci.

Și este la fel și cu untul de nuci. Majoritatea sunt destul de bune, a spus el, deși pot conține aditivi, dar el preferă să își facă propriul unt. "Pur și simplu pare mult mai nutritiv", a adăugat el.

Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că va decide dacă va candida sau nu la scrutinul prezidenţial în funcţie de rezultatul alegerilor comasate - locale şi europarlamentare - din 9 iunie....
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a afirmat despre Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, că are o atitudine de tipul “noi suntem proşti şi dânsa e deşteaptă”. El...
#alimente ultraprocesate, #nutritionist, #mic dejun, #meniu, #exemple , #stiri sanatate