Semnal de alarmă tras de studii americane: Anumite alimente produc cancer și moarte prematură VIDEO

Marti, 06 Septembrie 2022, ora 23:31
13552 citiri
Semnal de alarmă tras de studii americane: Anumite alimente produc cancer și moarte prematură VIDEO
Alimentele ultraprocesate produc canecr și moarte prematură FOTO: CNN

Două noi studii efectuate de către oamenii de știință din Statele Unite și publicate în revista British Medical Journal din 31 august 2022, trag un semnal de alarmă privind sănătatea oamenilor. Astfel, experții au descoperit că, consumul a mai multor alimente procesate produc cancer și moarte prematură, atât în rândul bărbaților, cât și al femeilor.

Alimentele ultraprocesate includ supe preambalate, sosuri, pizza congelată, mâncăruri gata de consumat, precum hot-dogs, cârnați, burgeri, suc, prăjituri, gogoși, înghețată și multe altele, potrivit CNN.

”Aceste două noi studii ne arată că alimentele procesate sunt asociate fără ambiguitate cu un risc crescut de boli cronice”, a spus Marion Nestle, profesor de nutriție de la Universitatea New York din Statele Unite.

Tratament revoluționar descoperit în SUA: Cum îți poți recupera memoria, dacă ai început să uiți

Primul studiu din SUA a examinat dietele a peste 200.000 de bărbați și femei de peste 28 de ani din America și a găsit o legătură între alimentele ultraprocesate și cancer. Carnea ultraprocesată precum, șunca, slănina, salamul, hot-dog-ul, carnea de vită au fost de multă vreme asociate cu un risc mai mare de cancer intestinal, atât la bărbați, cât și la femei.

”Am descoperit că bărbații care au consumat multe alimente ultraprocesate, în comparație cu ceilalți cu o dietă echilibrată, au avut un risc cu 29% mai mare de a dezvolta cancer colorectal”, a spus Fang Fang Zhang, epidemiolog de la Universitatea Boston, co-autor al studiului.

Femeile au avut un risc mai mare de a face cancer colorectal dacă consumau mai multe feluri de alimente ultraprocesate.

”Americanii consumă un procent foarte mare de calorii zilnice din alimente ultraprocesate, 58% la adulți și 67% la copii. Ar trebui să luăm în considerare înlocuirea alimentelor ultraprocesate cu alimente neprocesate în dieta noastră, pentru prevenirea cancerului, a obezității și a bolilor cardiovasculare”, a spus Zhang.

Al doilea studiu, a urmărit peste 22.000 de oameni timp de peste 12 ani în regiunea Molise din Italia. Analiza publicată în British Medicine Journal a comparat rolul alimentelor sărace în nutrienți, cum ar fi cele bogate în zahăr și grăsimi saturate sau trans, cu alimentele ultraprocesate în dezvoltarea bolilor cronice și apariția morții premature.

Risc mai mare pentru a face atac vascular cerebral: Oamenii cu unele grupe de sânge

Cercetătorii au descoperit că ambele tipuri de alimente au crescut riscul de deces prematur, în special din cauza bolilor cardiovasculare. Experții au găsit faptul că alimentele ultraprocesate au contribuit cel mai mult la dezvoltarea bolilor de inimă și la mărirea riscului de moarte timpurie.

Alimentele ultraprocesate sunt bogate în zaharuri adăugate și sare, sunt sărace în fibre și pline de aditivi chimici, cum ar fi coloranți artificiali, arome și stabilizatori. Medicii recomandă renunțarea la alimentele ultraprocesate și adoptarea unei diete sănătoase, în care să fie incluse legume, fructe și leguminoase.

Risc crescut de moarte prematură: 2 reguli neștiute legate de consumul de cafea și statul pe fotoliu, descoperite în SUA
Risc crescut de moarte prematură: 2 reguli neștiute legate de consumul de cafea și statul pe fotoliu, descoperite în SUA
O echipă de experți de la Universitatea de medicină din Suzhou, care a efectuat un studiu în Statele Unite, publicat în revista BioMed Central Public Health pe 17 aprilie 2024, a făcut o...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#alimente procesate, #alimente procesate nesanatoase, #risc cancer, #risc moarte prematura, #alimente nesanatoase , #stiri sanatate