Dovezile descoperite de experți sunt alarmante: O mâncare foarte populară azi duce la moarte prematură

Joi, 10 Noiembrie 2022, ora 01:14
12934 citiri
Dovezile descoperite de experți sunt alarmante: O mâncare foarte populară azi duce la moarte prematură
Mâncarea fast food ultraprocesată duce la moarte prematură FOTO: Health

Mai mulți oamenii de știință conduși de Universitatea Sao Paulo din Brazilia, care au realizat un amplu studiu publicat în revista American Journal of Preventive Medicine pe 7 noiembrie 2022, au făcut o descoperire alarmantă pentru sănătatea oamenilor.

Experții au găsit dovezi clare despre legătura dintre alimentele ultraprocesate, precum cele fast food, și moartea prematură.

Acest fenomen este unul îngrijorător, iar medicii speră că printr-o educație privind dieta sănătoasă a oamenilor, decesele premature să fie prevenite, prin micșorarea cantității de mâncăruri ultraprocesate consumate, potrivit Health Line.

Experții spun că descoperirile evidențiază importanța descurajării consumului de produse alimentare procesate și a încurajării modelelor de alimentație mai sănătoase. De asemenea, ei spun că alimentele integrale bogate în nutrienți sunt mai bune, mai sigure și mai sănătoase decât alimentele puternic procesate.

Cele mai mari 25 de secrete ale oamenilor care au trăit 100 de ani: Adăugați-le în viața voastră și ajungeți centenari

Noul studiu publicat în Jurnalul American de Medicină Preventivă a constatat că consumul crescut de alimente ultraprocesate (UPF) a fost asociat cu o creștere semnificativă a deceselor premature, prevenite, de toate cauzele, în Brazilia.

În plus, cercetătorii observă că brazilienii consumă mult mai puține produse alimentare ultraprocesate decât alte țări cu venituri mari, cum ar fi Statele Unite.

„Consumul de alimente ultraprocesate precum cele fast food, care corespunde la 23,7% din energia totală a dietei, este asociat cu peste 10% din decesele premature, de orice cauză, care pot fi prevenite în Brazilia”, a spus autorul studiului Eduardo A.F. Nilson, cercetător la Universitatea din Sao Paulo.

„Aceasta înseamnă că aproximativ 57.000 de decese pe an în rândul adulților sunt atribuite consumului de alimente ultra-procesate în Brazilia”, a explicat medicul.

Secretul ascuns sub gheața din Antarctica de mult timp: O rețea uriașă de 460 de kilometri descoperită VIDEO

Potrivit constatărilor studiului, peste o jumătate de milion de adulți, cu vârste cuprinse între 30 și 69 de ani, au murit prematur în 2019, iar aproape 300.000 dintre aceste decese s-au datorat unor boli netransmisibile care pot fi prevenite.

Nilson a remarcat că studiul său se adaugă unui număr tot mai mare de studii de specialitate, care indică importanța reducerii consumului de alimente ultraprocesate. „Consumul mare de alimente ultraprocesate a fost asociat cu boli cardiovasculare, obezitate, diabet, unele tipuri de cancer, depresie și alte boli”, a spus expertul.

„În țările cu venituri mari, precum Statele Unite, alimentele ultraprocesate reprezintă până la 57% din energia totală a dietei, astfel încât impactul estimat al acestor alimente va fi și mai mare”, a afirmat Nilson.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#alimente procesate, #mancare procesata efecte, #moarte prematura, #fast food, #fast food sanatate, #mancare fast food , #stiri sanatate