Gustări care te scapă instant de stres. Condițiile în care puteți mânca ciocolată zilnic

Marti, 27 Decembrie 2022, ora 21:03
3610 citiri
Gustări care te scapă instant de stres. Condițiile în care puteți mânca ciocolată zilnic
Relaxarea, importantă pentru sănătatea creierului FOTO Unsplash

În ziua de azi, este imposibil să nu fim stresați. Cu toate acestea, stresul dăunează creierului și crește riscul bolilor de inimă și depresiei. În aceste condiții, devine extrem de important să găsim metode cât mai rapide și eficiente pentru a ne relaxa.

Ținând cont de cât de agitată este viața de zi cu zi, este dificil să ne luăm un concediu de fiecare dată când avem o perioadă aglomerată și chiar și o zi la spa pare misiune imposibilă.

Din fericire, există întotdeauna timp pentru o gustare, iar unele dintre ele pot diminua stresul, conform medical-news.org.

1. Avocado

Studiile au demonstrat că porțiile regulate de avocado au capacitatea de a reduce stresul. De asemenea, o cercetare publicată în 2014 de Nutrient Journal arată că participanții care au adăugat jumătate dintr-un avocado la prânz au înregistrat o scădere cu 40% a nevoii de a consuma altceva de mâncare în următoarele trei ore.

2. Pește gras

Stresul poate crește numărul de hormoni de anxietate din corpul tău, cum ar fi adrenalina și cortizolul. Peștele gras precum somonul poate reduce nivelul acestor hormoni, rezultând mai puțin stres și îmbunătățirea stării generale de spirit.

„Acizii grași omega-3 din somon au proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la contracararea efectelor negative ale hormonilor de stres”, a declarat dieteticianul Lisa Cimperman.

Grăsimile Omega-3 nu sunt doar esențiale pentru sănătatea creierului, dar vă ajută și corpul să gestioneze stresul. Nivelul scăzut de omega-3 poate duce la creșterea depresiei și a anxietății, două riscuri semnificative de stres.

Într-un studiu publicat în 2021 în Molecular Psychiatry, cercetătorii au descoperit că omega-3 poate reduce nivelul general de cortizol. Acesta este principalul hormon de stres.

Acești pești conțin, de asemenea, niveluri ridicate de Vitamina D, care joacă un rol vital în sănătatea generală, precum și în combaterea stresului.

3. Iaurt

Deși puține persoane știu acest lucru, bacteriile intestinale sunt asociate cu stresul. Potrivit Centrului Național pentru Sănătate Complementară și Integrativă, creierul și intestinul tău comunică prin substanțele chimice din organism, iar microbiota intestinală îți poate afecta emoțiile și chiar comportamentul.

De exemplu, bacteria probiotică Lactobacillus rhamnosus conține un neurotransmițător numit GABA care ajută la reglarea activității creierului și poate, de asemenea, calma anxietatea.

Într-un studiu publicat în 2019 în Frontiers in Psychiatry, participanții au consumat zilnic un amestec de probiotice care conținea tulpini bacteriene Lactobacillus și Bifidobacterium. Sase saptamani mai tarziu, cercetatorii au descoperit o imbunatatire semnificativa a starii de spirit a grupului experimental si un nivel redus de stare depresiva, de furie si de oboseala. De asemenea, au descoperit o îmbunătățire a calității somnului lor.

4. Mușețel

În loc de o bere sau un pahar de vin seara, încercați o ceașcă de ceai. Dacă vrei cu adevărat să te relaxezi, ceaiul de mușețel este cea mai bună soluție. Mușețelul promovează relaxarea și somnolența și poate îmbunătăți și calitatea somnului. Un somn bun este vital în combaterea stresului, iar somnul ajută și la optimizarea funcției imunitare, care poate fi slăbită de stres.

5. Ouă

Ouăle sunt adesea asociate cu micul dejun, însă au o calitate extraordinară: sunt printre puținele surse naturale de vitamina D.

Ouăle sunt asociate cu beneficii importante pentru sănătate, inclusiv o funcție imunitară mai bună, antiinflamație și reglarea dispoziției, inclusiv reducerea simptomelor depresiei.

6. Afine

Afinele sunt considerate un superaliment când vine vorba de sănătate, fiind bogate în nutrienți și antioxidanți.

Antioxidanții și fitonutrienții găsiți în fructele de pădure luptă pentru noi, ajutând la îmbunătățirea răspunsului organismului la stres.

7. Ciocolată neagră

Dacă sunteți în căutarea unui motiv pentru a mânca ciocolată în fiecare zi, tocmai ați găsit unul. Consumul regulat de ciocolată neagră vă poate regla nivelul de stres. Într-un studiu publicat în 2014 de Jurnalul Internațional de Științe ale Sănătății, consumul a 40 de grame zilnic de ciocolată neagră sau ciocolată cu lapte, timp de două săptămâni, a scăzut considerabil nivelul de stres al bărbaților și femeilor care au participat la cercetare.

De asemenea, antioxidanții din cacao relaxează pereții vaselor de sânge, scăzând tensiunea arterială și îmbunătățind circulația. În cele din urmă, ciocolata neagră conține substanțe naturale unice care creează o stare de euforie similară cu sentimentul pe care îl avem când suntem îndrăgostiți.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#alimente anti stres, #stres, #relaxare , #stiri sanatate
Comentarii
Poza Johnny-LaRue
Johnny-LaRue
rank 2