USL scartaie la vulnerabilitati (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 07:33
5472 citiri
USL scartaie la vulnerabilitati (Opinii)
Foto: Arhiva

Nici nu au fost spalate paharele de sampanie de dupa parafarea protocolului de constituire a USL, ca noua constructie politica a inceput sa scartaie.

Nu la principii desigur, caci ele nu exista la niciunul dintre partidele componente si ce nu ai nu te doare. A inceput sa scartaie la persoane.

Primul a ridicat securea razboiului Romeo Stavarache, primarul Bacaului, unul dintre apropiatii lui Crin Antonescu, caruia i-a fost purtator de cuvant in campania prezidentiala. "Nu voi preda niciodata Bacaul, pentru care am luptat foarte multi ani cu ei, din nou mafiei lui Hrebenciuc. Daca vrem sa avem viitor, trebuie sa nu uitam cine au fost Sechelariu, Iacobov si chiar Hrebenciuc", a declarat Romeo Stavarache imediat dupa nunta cu PSD.

A fost imediat admonestat de la centru de Mihai Voicu, Viorel Hrebenciuc a facut o declaratie impaciuitoare si spiritele s-au mai calmat. La suprafata. Caci sunt multe zone din tara in care obligativitatea colaborarii cu PSD si interdictia absoluta de a avea relatii cu PD-L ii incurca si enerveaza pe liberali.

Fie pentru ca principial nu ii pot inghiti pe pesedisti, cazul lui Romeo Stavarache, fie pentru ca interese vechi, afaceri stabile sau majoritati locale comode ii leaga de democrat liberali.

Nici n-am digerat bine aceasta contra ca ne-am trezit cu Victor Ponta tavalit la Antena asa cum nici macar multor democrat liberali nu li s-a intamplat. Gabriela Vranceanu Firea l-a catalogat in direct drept "neprofesionist si frustrat", l-a determinat sa se dezica public de Ion Iliescu si i-a vanturat pe sub nas fosta alianta cu PD-L. Totul spre satisfactia evidenta a copresedintelui rival, Crin Antonescu, rasfatatul absolut al Intactului.

Se pare ca Dan Voiculescu i-a platit astfel lui Victor Ponta refuzul de a-l primi la poza de familie de dupa semnarea protocolului, ca sa n-o strice. Dar nici Victor Ponta nu s-a lasat. "Domnul Dan Voiculescu, din pacate, este singura vulnerabilitate a Uniunii Social-Liberale, iar nimic nu ii face mai bine lui Traian Basescu decat orice iesire publica a lui", a afirmat Victor Ponta, intr-o declaratie pentru Ziare.com.

Sigur ca pe fond Victor Ponta are perfecta dreptate. Sigur ca frustrarile si obsesiile unui securist veros devenite program al USL echivaleaza cu o bomba electorala pusa la fundatia noi constructii. Dar venite tocmai acum, aceste revelatii ale lui Victor Ponta sunt cel putin ciudate.

Era dl. Voiculescu mai acceptabil in campaniile electorale parlamentare precedente, cand PSD si PC au candidat pe liste comune? A devenit el brusc nefreventabil in momentul in care a trecut, cu trust de presa cu tot ca altceva nici nu conteaza, in barca liberalilor? Sau moare cumva Victor Ponta de grija electoratului liberal al carui stomac este cel mai greu testat de alianta cu Dan Voiculescu?

Nu-mi amintesc ca Victor Ponta sa fi avut o vreo reactie adversa vis a vis de Dan Voiculescu pe vremea cand trustul Intact era la picioarele lui, iar moderatorii ii puneau intrebari demne de Marius Chicos Rostogan.

Revelatia lui Victor Ponta vine dintr-o pura frustrare, caci defectarea Antenelor in zona exclusiva a lui Crin Antoenscu l-a lasat cu un gol de imagine major, dar si fara pozitia de lider care coaguleaza opozitia. Si probabil mai e ceva, partial tot din zona rafuielilor personale ale lui Victor Ponta.

Ultima declaratie a lui Dan Voiculescu, cea la care facea trimitere Victor Ponta, se referea la iminenta suspendare a lui Traian Basescu pana pe 25 martie. Ea a fost imediat contrazisa de Viorel Hrebenciuc, semn ca PSD nu este interesat de acest scenariu. Si e simplu de ghicit de ce.

Pana una alta, al doilea om in stat, cel care ar deveni presedinte interimar in perioada suspendarii si, in eventualitatea demiterii lui Traian Basescu, pana la alegerile anticipate, este nimeni altul decat Mircea Geoana. Cel suspendat din PSD. Cel aflat in razboi cu Victor Ponta. Adica cel indezirabil.

In plus, la cum arata acum sondajele, prezidentiabilul USL ar fi Crin Antonescu, o idee cu care PSD nu pare sa se fi impacat definitiv. Ion Iliescu a spus, de altfel, ca impartirea nu e batuta in cuie si vom mai vedea cine pentru ce va candida.

Adversitatile acestea evidente la nivel central izbucnite inca din luna de miere nu fac decat sa le dea apa la moara celor mocnite din teritoriu Si daca o vor tine tot asa nu stiu ce va fi istorie pana pe 25 martie, mandatul lui Traian Basescu sau marea Uniune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta Voiculescu, #scandal Ponta Voiculescu, #Voiculesc vulnerabilitate , #PSD
Comentarii