Primele discutii Ponta - Alianta PNL-PC - vezi concluziile

Duminica, 01 August 2021, ora 17:502133 citiri
Primele discutii Ponta - Alianta PNL-PC - vezi concluziile
Foto: Antena 3

Crin Antonescu, liderul PNL, Daniel Constantin, presedintele PC, si Victor Ponta, presedintele PSD, au discutat, in prima lor intalnire dupa semnarea constituirii Aliantei de Centru-Dreapta, despre viitoarele alegeri, dar si pe tema modificarii Constitutiei.

"Am avut aceasta prima intalnire, dupa constituirea Aliantei de Centru-Dreapta, si am confirmat, si unii si altii, ca am explorat posibilitatile ca intreaga Opozitie sa se uneasca. Acest lucru ar trebui sa insemne si constituirea formala a unei aliante politice si electorale, care sa-si asume proiectul de conducere a tarii. Vom continua discutiile, ne miscam repede si calendarul pe care noi l-am propus - sa vedem daca putem face ceva si cu PSD - va fi respectat", a spus Crin Antonescu.

Pe de alta parte, liderul PSD, Victor Ponta, pare si mai increzator in viitoarea colaborare cu ACD. Dupa intalnirea cu liderii aliantei nou infiintate, Ponta si-a exprimat speranta ca PSD, impreuna cu noua alianta, poate "forma o noua platforma politica care sa aiba drept obiectiv pe termen foarte scurt schimbarea Guvernului si a lui Traian Basescu, iar pe termen mediu sa aduca inapoi Romania pe drumul european".

Liderul social democrat a precizat insa ca sunt aspecte tehnice si politice care urmeaza sa fie discutate si, dupa ce acestea vor fi lamurite, vor fi prezentate forurilor staturare.

"Nu vreau sa fac un prognostic pentru cand se va forma noua alianta, insa exista din partea ambelor formatiuni politice dorinta de a merge in acest sens. Cat despre candidatii comuni, am gasit o formula pe care o vom propune fiecare formatiunilor noastre. E clar ca ne dorim sa avem candidati pe criteriul sondajelor", a mai spus Ponta.

Antonescu, despre alianta cu PC: Am semnat fara retinere, in ciuda asediului

Crin Antonescu a refuzat insa sa ofere detalii despre calendarul discutiilor privind unificarea Opozitiei, afirmand ca, "daca vom reusi aceasta constructie, ea va fi o constructie autentica, o formula echilibrata de dreapta-stanga, nu o alipire a PSD-ului la alianta constituita astazi (luni N.R.)". "Nu pornim de la considerente negustoresti, ci vrem sa facem o uniune durabila", a conchis Crin Antonescu.

Antonescu: Alianta cu PC ne duce intr-o perioada noua in politica romaneasca (Video)

La randul sau, presedintele PC, Daniel Constantin, a adaugat ca s-a discutat si despre constituirea unui grup comun pentru revizuirea Constitutiei.

"Am discutat si despre constituirea unui grup comun care sa discute despre posibilitatea revizuirii Constitutiei. Cred ca este necesar sa avem o pozitie comuna si in ceea ce priveste schimbarea actului fundamental al tarii", a spus Constantin.

Surse din PSD au declarat pentru Ziare.com ca marti continua discutiile intre PSD si PNL - PC.

Liderii PNL si PC, Crin Antonescu si Daniel Constantin, au semnat luni protocolul de constituire a Aliantei de Centru-Dreapta, dupa validarea de catre forurile politice ale celor doua partide a noii constructii politice.

Reprezentantii PNL si PC nu au reusit sa inregistreze Alianta de Centru-Dreapta la tribunal, deoarece au ajuns dupa incheierea programului la Tribunalul Bucuresti, adica dupa ora 14:00.