Jeffrey Franks, reclamat de PC directorului FMI pentru ca s-a intalnit cu UNPR

Vineri, 21 Ianuarie 2011, ora 16:57
2563 citiri
Jeffrey Franks, reclamat de PC directorului FMI pentru ca s-a intalnit cu UNPR
Foto: Antena3

Presedintele PC, Daniel Constantin, este profund nemultumit de faptul ca seful delegatiei FMI in Romania, Jeffrey Franks, poarta discutii si cu UNPR si il reclama pe acesta directorului sau, Dominique Strauss-Kahn, acuzandu-l ca "deturneaza flagrant misiunea delegatiei".

"Rolul asumat de FMI, de la inceputul colaborarii cu tara noastra, este acela de acordare de asistenta financiara temporara si nu de discutii cu partide care nu sunt recunoscute in Parlament. Implicarea domnului Jeffrey Franks in discutii si dispute politice interne, nu numai ca agraveaza situatia Romaniei, ci si deturneaza flagrant misiunea Delegatiei FMI in Romania.

Consideram demersul Delegatiei FMI ca fiind unul fara precedent, in contextul in care un for international de talia FMI se implica direct in chestiuni de politica interna ale unui stat membru", a declarat Daniel Constantin, co-presedinte a noii Aliante de Centru Dreapta, vineri, intr-o conferinta de presa tinuta la Targu Mures.

Conform unui comunicat postat pe site-ul Partidului Conservator, Daniel Constantin si-a nuantat afirmatia.

"Am fi fost de acord sa aiba discutii cu aceasta formatiune, dar nu la sediul acesteia, legitimand-o, ci in Parlament ca parlamentari independenti", a mai declarat liderul conservatorilor.

Mai mult, acesta a amenintat ca "Partidul Conservator nu se va intalni cu membrii delegatiei daca FMI nu-si modifica atitudinea".

Tototdata, Daniel Constantin a dezvaluit ca a adresat o plangere oficiala in acest sens Directorului FMI, Dominique Strauss-Kahn, prin intermediul unei scrisori deschise.

In document, Daniel Constantin a precizat ca doreste sa semnaleze "nereguli grave constatate de Partidul Conservator in activitatea Delegatiei Fondului Monetar International pe teritoriul tarii noastre" si a explicat pe indelete pozitia conservatorilor fata de UNPR, care "nu este recunoscut ca partid politic parlamentar decat de catre regimul politic aflat la putere".

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Daniel Constantin FMI, #Partidul Conservator FMI UNPR , #Daniel Constantin