Jeffrey Franks, reclamat de PC directorului FMI pentru ca s-a intalnit cu UNPR

Miercuri, 04 August 2021, ora 18:352346 citiri
Jeffrey Franks, reclamat de PC directorului FMI pentru ca s-a intalnit cu UNPR
Foto: Antena3

Presedintele PC, Daniel Constantin, este profund nemultumit de faptul ca seful delegatiei FMI in Romania, Jeffrey Franks, poarta discutii si cu UNPR si il reclama pe acesta directorului sau, Dominique Strauss-Kahn, acuzandu-l ca "deturneaza flagrant misiunea delegatiei".

"Rolul asumat de FMI, de la inceputul colaborarii cu tara noastra, este acela de acordare de asistenta financiara temporara si nu de discutii cu partide care nu sunt recunoscute in Parlament. Implicarea domnului Jeffrey Franks in discutii si dispute politice interne, nu numai ca agraveaza situatia Romaniei, ci si deturneaza flagrant misiunea Delegatiei FMI in Romania.

Consideram demersul Delegatiei FMI ca fiind unul fara precedent, in contextul in care un for international de talia FMI se implica direct in chestiuni de politica interna ale unui stat membru", a declarat Daniel Constantin, co-presedinte a noii Aliante de Centru Dreapta, vineri, intr-o conferinta de presa tinuta la Targu Mures.

Conform unui comunicat postat pe site-ul Partidului Conservator, Daniel Constantin si-a nuantat afirmatia.

"Am fi fost de acord sa aiba discutii cu aceasta formatiune, dar nu la sediul acesteia, legitimand-o, ci in Parlament ca parlamentari independenti", a mai declarat liderul conservatorilor.

Mai mult, acesta a amenintat ca "Partidul Conservator nu se va intalni cu membrii delegatiei daca FMI nu-si modifica atitudinea".

Tototdata, Daniel Constantin a dezvaluit ca a adresat o plangere oficiala in acest sens Directorului FMI, Dominique Strauss-Kahn, prin intermediul unei scrisori deschise.

In document, Daniel Constantin a precizat ca doreste sa semnaleze "nereguli grave constatate de Partidul Conservator in activitatea Delegatiei Fondului Monetar International pe teritoriul tarii noastre" si a explicat pe indelete pozitia conservatorilor fata de UNPR, care "nu este recunoscut ca partid politic parlamentar decat de catre regimul politic aflat la putere".

Comentarii
T. basilic
rank 5
Turnati, baieti, turnati caci din Cantarea Romaniei si din dat in gat pe altii v-ati ridicat sus, sus la cotete si de acolo si mai, si mai ceva !