PNL si PSD se contrazic deja: Candidati comuni sau nu pentru primarii?

Luni, 31 Ianuarie 2011, ora 22:33
1652 citiri
PNL si PSD se contrazic deja: Candidati comuni sau nu pentru primarii?
Foto: Arhiva

Nici nu s-au dus inca la tribunal pentru a-si oficializa alianta, si partidele din Opozitie deja incep sa apara primele semne ale divortului. Astfel, luni inainte de pranz, liderii PSD si PNL au reusit sa se contrazica pe o tema extrem de importanta - candidatura la alegeri.

Presedintele PSD Victor Ponta a declarat luni, pentru NewsIn, ca atat la Primaria Capitalei, cat si la presedintia consiliilor judetene, noua alianta PSD-PNL-PC va avea candidati comuni.

Paritatea pe liste, marul discordiei intre PSD si PNL?

"Azi am stabilit in BPN, si va fi si in CEx, ca la Bucuresti, ca si la presedintia consiliilor judetene, vom avea candidati comuni, iar in ceea ce priveste sectoarele Capitalei vor putea exista candidati comuni daca organizatiile vor ajunge la o astfel de concluzie. Daca nu, va fi vorba doar de sprijin reciproc in turul al doilea", a declarat Ponta.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a precizat, luni, ca in calitate de liberal si "de om rational" vrea ca noua alianta cu PSD sa aiba un document cat mai clar politic si ferm, cu cat mai putine constrangeri, aici facand referire la principiul paritatii cu privire la candidaturile la alegeri locale si parlamentare.

"Noi am discutat diferite variante. Deocamdata, discutam asupra unor ipoteze, avem din ce in ce mai multi pasi facuti catre finalizarea acestui proiect", a spus luni Antonescu.

Si primarul secotorului 1, Andrei Chiliman, a explicat ca nu se pune problema unei candidaturi comune, cel putin in ceea ce primeste Partidul Conservator, decizia fiind luata in urma unor sondaje.

"Atat conducerea PNL, cat si conducerea PC au salutat si salutam decizia luata ca sa mergem pe liste proprii ale PNL-PC la alegerile locale din 2012", a declarat Andrei Chiliman, luni.

Vicepresedintia Senatului, piatra de mormant a Aliantei PNL-PC?

Primarul sectorului 2 a adaugat ca propunerea a venit din partea reprezentantilor aliantei in comitetul de coordonare.

"Propunerea a venit din partea reprezentantilor aliantei in comitetul de coordonare dupa ce am studiat sondajele de opinie pe care le-am facut si pe care nu le-am facut publice. Sunt facute pe fiecare sector pe o mie si ceva de persoane, deci au o eroare destul de mica. In felul asta vom putea sa alegem un numar cat mai mare de voturi in alegerile viitoare si este un lucru bun ca s-a ajuns la o asemenea decizie", a declarat Chiliman.

O alta voce liberala care il contrazice pe Ponta este Alina Gorghiu care, intr-o postare pe reteaua de socializare Facebook, a anuntat ca s-a decis si ca PSD si PNL sa mearga pe candidaturi separate.

"La sedintele de azi ale PNL s-a stabilit ca in Bucuresti sa se mearga cu candidaturi separate (PNL si PSD) in alegeri. O decizie care pe mine ma bucura", a anuntat deputatul PNL Alina Gorghiu, pe Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Crin Antonescu Victor Ponta, #alianta psd pnl pc , #PSD