Antonescu, despre alianta cu PC: Am semnat fara retinere, in ciuda asediului

Luni, 10 Ianuarie 2011, ora 15:032378 citiri
Antonescu, despre alianta cu PC: Am semnat fara retinere, in ciuda asediului
Foto:Antena 3

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca nu a avut nicio retinere sa semneze protocolul de alianta cu Partidul Conservator, in ciuda faptului ca a fost criticat intens in ultimele zile din aceasta cauza.

"Am semnat fara retinere, in ciuda asediului dezlantuit impotriva noastra, a mea principal, in ultimele zile. Am constiinta clara ca nu incalc cu nimic principiile PNL sau ale mele. Sunt onorat sa fiu in aceasta formula coleg cu oamenii din PC", a spus Antonescu la semnarea protocolului de alianta.

El a declarat inca o data ca alianta cu PC e benefica scenei politice din Romania si ca reprezinta o coagulare a fortelor politice de dreapta.

"Fac, in calitate de presedinte, acest pas cu onestitate, cu increderea ca e o mutare benefica scenei politice de azi. Avem la baza compatibilitatea doctrinara si programatica, alianta nu e de ultima ora, e dezvoltata in ani si a fost consacrata de forurile care le-au adus la zi si le-au adaptat", a spus Antonescu.

Liderul PNL a raspuns la intrebarile jurnalistilor cu privire la modul in care s-a format alianta PNL-PC, spunand ca alianta a fost votata cu 4 voturi impotriva si cinci abtineri, iar protocolul si prevederile sale a fost votat cu 14 voturi impotriva. Liderul liberal a adaugat insa ca alianta nu s-a nascut pornind de la o "tocmeala" intre cele doua partide si ca o alianta cu PSD va urma acelasi parcurs.

"Daca o discutie despre o mare alianta cu PSD va avea loc, din punctul meu de vedere va pleca de la acelasi principii, nu avem timp sa ne tocmim in vreme ce tara arde", a declarat Crin Antonescu.

Presedintele PC, Daniel Constantin, a reiterat si el ideea ca alianta "e vointa cetatenilor" si ca scopul formatiunii e sa devina principala forta politica pe partea dreapta a esichierului.

"Era o presiune publica a cetatenilor pentru a se intampla asa ceva", a spus Constantin.