Si Verzii europeni sar in apararea Aliantei 2020 USR PLUS: Trebuie sa i se permita sa candideze!

Vineri, 08 Martie 2019, ora 16:5212742 citiri
Si Verzii europeni sar in apararea Aliantei 2020 USR PLUS: Trebuie sa i se permita sa candideze!
Foto: European Green Party

Verzii europeni au transmis, vineri, ca este un motiv serios de ingrijorare faptul ca Alianta 2020 USR-PLUS este impiedicata sa participe la viitoarele alegeri pentru Parlamentul European.

Copresedinta Verzilor din Parlamentul European, Ska Keller, si eurodeputatul olandez, Bas Eickhout, au facut apel pentru ca aliantei sa i se permita sa participe la alegerile europarlamentare din luna mai.

"Aceasta coalitie a USR si PLUS a strans peste 200.000 de semnaturi si asteapta inregistrarea celor doi presedinti ai partidelor, Dan Barna si Dacian Ciolos. Aceasta inregistrare nu s-a produs, desi cele doua parti au indeplinit cerintele necesare. Pentru ca autoritatile nu au procesat aceasta inregistrare, Biroul Electoral Central refuza acum sa le permita sa participe la alegeri. Este pentru prima data cand o lista electorala este respinsa din 1990 pana in prezent.

Este o folosire absurda a birocratiei pentru a impiedica participarea politica. Ne asteptam ca social-democratii si ALDE sa contacteze partenerii romani din Guvern si sa permita aliantei participarea la alegeri. Intrucat cu totii suntem de acord ca aceste alegeri sunt atat de importante pentru viitorul Europei, trebuie sa li se permita tuturor partidelor politice sa participe" au transmis Ska Keller si Bas Eickhout.

Reactia lor vine in aceeasi zi in care Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din Parlamentul European, a transmis un mesaj de sustinere pentru alianta USR-PLUS.

Amintim ca Biroul Electoral Central (BEC) a respins cererea de inscriere a Aliantei 2020 USR-PLUS pentru alegerile europarlamentare, pe motiv ca Dan Barna si Dacian Ciolos nu figureaza ca presedinti ai USR, respectiv PLUS in Registrul partidelor politice.

Iata motivarea BEC in virtutea careia a respins Alianta 2020 USR+PLUS

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News