USR-PLUS pregatesc un anunt important: Cine va candida la Cotroceni si cine vrea sa fie premier

Vineri, 14 Iunie 2019, ora 07:32
6700 citiri
USR-PLUS pregatesc un anunt important: Cine va candida la Cotroceni si cine vrea sa fie premier
Foto: Arhiva Facebook/Dan Barna

Presedintele USR, Dan Barna, a anuntat ca, daca motiunea de cenzura impotriva Guvernului Dancila nu trece, atunci vor fi reluate negocierile in Parlament, adaugand ca probabil in urmatoarele saptamani va fi desemnat candidatul USR PLUS la prezidentiale, dar va fi anuntata si nominalizarea pentru premier.

"Daca motiunea nu trece, ne intoarcem inapoi la tabla de scris, la negocieri in Parlament. Eu sunt perfect constient ca rezolvam obiectivele acestea ("Fara Penali", alegerea primarilor in doua tururi etc. - n.red.) numai daca avem o majoritate, decat daca avem un guvern, PNL spune ca isi doreste.

Probabil in urmatoarele cateva saptamani, vom decide in cadrul aliantei care va fi candidatul in baza discutiilor, avem negocieri in desfasurare.

Sunt sapte colegi de la USR, sapte de la PLUS, stam de vorba. Viziunea e guvernarea 2020, candidatura la prezidentiale e doar o caramida intr-o constructie mai larga. Vorbim si de alegerile locale", a afirmat Barna, joi seara, la Realitatea TV.

Liderul USR a spus ca in cadrul negocierilor "e foarte probabil" sa se definitiveze o echipa formata din candidatul la prezidentiale si nominalizare pentru premier.

"Noi am facut un pariu cu Romania, ca aceasta Alianta USR PLUS poate sa devina urmatorul jucator consistent din politica din Romania si urmatorul nucleu in jurul caruia se va forma Guvernul.

E foarte probabil ca vom avea o echipa, unul ar putea sa fie candidat pentru prezidentiale, celalalt sa fie nominalizare pentru premier. Ar putea sa fie un rezultat al negocierilor.

In comisia de negocieri incercam sa ne dam seama cum ar arata mai bine aceasta echipa pentru a fi mai credibili si a putea sa raspundem mai bine asteptarilor cetatenilor. Vom avea un raspuns intr-un termen scurt. Avem si sondaje facute, avem niste rezultate la care ne uitam in discutiile pe care le avem", a explicat Barna.

Cat despre intrarea USR la guvernare daca motiunea de cenzura va trece, Dan Barna a reiterat ca partidul sau sustine parlamentar orice guvern, insa fara PSD.

"Romania are nevoie sa scape de acest guvern. Se insista pe intrarea USR PLUS la guvernare. Am spus ca sustinem parlamentar orice guvern fara PSD cu toata energia.

Prezidentialele sunt urmatoarele alegeri, participam la aceasta competitie", a precizat presedintele USR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#echipa USR PLUS prezidentiale premier , #Dan Barna