Irinel Darău, senatorul USR PLUS ieșit pe locul 3 la alegerile interne: „Nu voi susține niciun candidat în turul 2”

Joi, 23 Septembrie 2021, ora 12:51
3204 citiri
Irinel Darău, senatorul USR PLUS ieșit pe locul 3 la alegerile interne: „Nu voi susține niciun candidat în turul 2”
Senatorul USR PLUS Irinel Darău i-a criticat pe Dan Barna și Dacian Cioloș

Irinel Darău, cel care a pierdut joi, 23 septembrie, primul tur al alegerilor pentru șefia USR PLUS, a anunțat că în turul doi nu-l va susține nici pe Dacian Cioloș și nici pe Dan Barna, acuzându-i pe cei doi că au „atentat la democrație”.

„Nu văd un viitor cu Dan Barna președinte al partidului și eventual candidat la alegerile prezidențiale. Dan Barna nu a obținut 50% și sunt mulțumit de acest lucru”, a mai afirmat Darău într-o intervenție la Digi24.

Dacian Cioloș a câștigat primul tur al alegerilor pentru șefia USR PLUS, la câteva procente distanță de Dan Barna, principalul său contracandidat. Dacian Cioloș a obținut 46%, Dan Barna 43,9% iar Irinel Darău 10%.

Înainte de anunțul rezultatului, Irinel Darău a explicat pe Facebook că candidatura sa a fost un manifest după ce „am văzut cât de mult s-a îndepărtat partidul de valorile sale fondatoare”. Senatorul acuză că procedura internă de vot s-a dovedit „profund viciată” și susține că „nu a existat niciun fel de voință de a o repara - nici din partea actualei conduceri nici din partea copreședinților”.

Mai departe, Darău subliniază că nu va susține pe niciunul în turul doi al alegerilor.

„În acest context, vreau să anunț chiar înainte de calcularea rezultatelor votului intern că nu voi susține niciun candidat în turul 2, dacă acesta va exista. Nu pot susține un candidat care atentează la democrație, după cum nu pot susține un candidat care se uită la această agresiune fără să facă nimic”, a subliniat Darău.

Potrivit liderului deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, azi va avea loc o ședință de Birou Național, de la ora 16.00, în care se va discuta despre organizarea turului doi al alegerilor. Conform calendarului inițial, al alegerilor USR PLUS, turul doi ar fi trebuit să înceapă joi, 23 septembrie și să se încheie pe 30 septembrie.

Noul președinte al USR PLUS va fi validat ulterior la congresul USR PLUS care are loc în weekendul 2-3 octombrie, la Romexpo. În cadrul aceluiași eveniment, delegați ai filialelor din toată țara vor alege șo membrii Biroului Național al USR PLUS care asigură conducerea executivă a partidului alături de președinte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#senator usr plus, #Dacian Ciolos, #Dan Barna, #alegeri usr plus , #stiri Alianta 2020 USR PLUS