Ciolos: Speram ca ICCJ sa judece sambata contestatia la decizia "aberanta" a BEC

Vineri, 08 Martie 2019, ora 13:09
1995 citiri
Ciolos: Speram ca ICCJ sa judece sambata contestatia la decizia "aberanta" a BEC
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderul PLUS, Dacian Ciolos, a declarat, vineri, la Arad, ca echipele de juristi ale USR si PLUS lucreaza la finalizarea contestatiei care va fi depusa in cursul zilei de vineri la Inalta Curte de Casatie si Justitie dupa decizia "aberanta" a BEC prin care a fost respinsa participarea la alegeri a aliantei dintre cele doua partide.

"Colegii din echipa de juristi a Aliantei 2020 USR Plus lucreaza la finalizarea contestatiei care urmeaza sa fie depusa la Inalta Curte de Casatie si Justitie in urmatoarele ore si speram noi ca ea sa fie judecata maine (sambata - n.red.) . Venim cu toate argumentele, inclusiv cu elemente noi in urma solicitarilor sau observatiilor facute de membrii Biroului Electoral Central.

Speram sa avem castig de cauza pentru ca, noi credem ca legitimitatea unor presedinti de partide e data in primul rand de faptul ca ei au fost alesi statutar si ca statutul respectiv e legal, inregistrat la Tribunal odata cu inregistrarea partidului politic. Eu, ca presedinte de partid, semnez acte si documente in numele partidului de cand am fost ales in Conventia Nationala a PLUS si acele acte sunt considerate ca fiind legale, cu valoare juridica", a spus Ciolos.

Liderul PLUS a catalogat drept "aberanta" decizia BEC si a spus ca interpretarea legislatiei poate conduce la "situatii aberante".

"Ceea ce BEC a cerut practic a fost ca aceasta alianta sa fie semnata de o persoana care nici macar nu mai e membru al partidului din alianta, e vorba de domnul Nicusor Dan, dar ca sa vedeti pana unde merge interpretarea asta strict birocratica si administrativa a unei legi, inteleg ca una dintre aliantele care a fost respinsa ieri de BEC are in componenta ei un partid al carui lider e decedat deja de cativa ani de zile (Corneliu Vadim Tudor - n.r.) si BEC a respins acea alianta pentru ca protocolul aliantei nu era semnat de catre persoana decedata", a spus Dacian Ciolos.

BEC a publicat motivarea in virtutea careia a respins Alianta 2020 USR+PLUS . Cine e responsabil (Document)

El a adaugat ca decizia BEC "pare sa fi mobilizat si mai mult sustinatorii si membrii nostri, care sunt decisi sa sprijine un proiect politic pe care l-au sustinut inca de la inceput".

Organizatiile civice reactioneaza la decizia BEC privind alianta USR+PLUS: Nu va lasam sa ne trageti in dictatura!

Ciolos a declarat ca USR si PLUS au luat toate deciziile la timp si a fost notificat la timp Tribunalul.

"Nu e vina noastra ca se tergiverseaza atat de mult in justitie si procesarea in acte administrative, in registrul partidelor, aceste modificari (...) Aici cred ca ar trebui sa fie adaptata si modificata legea, ca sa avem niste termene, mai stranse si mai clare, mai precise, in care astfel de modificari in registrul acela al partidelor sa poata sa aiba loc, ca sa nu fim blocati", a declarat liderul PLUS.

Dacian Ciolos a mai spus ca daca USR si PLUS vor ajunge la guvernare se vor opera modificari in legislatie pentru a nu mai exista astfel de situatii.

Vezi si Nicusor Dan s-a reinscris in USR si a semnat protocolul de constituire a aliantei cu PLUS

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Ciolos ICCJ decizie BEC , #stiri Alianta 2020 USR PLUS