Barna si Ciolos au lansat pactul pe care il propun politicienilor: Anticipate odata cu localele, tine de vointa noastra! (Document)

Luni, 09 Septembrie 2019, ora 18:54
3853 citiri
Barna si Ciolos au lansat pactul pe care il propun politicienilor: Anticipate odata cu localele, tine de vointa noastra! (Document)
Foto: Arhiva Facebook/USR PLUS

USR-PLUS propune organizarea de alegeri anticipate odata cu alegerile locale, in data de 6 iunie a anului viitor, Alianta cerand presedintelui Klaus Iohannis, partidelor din opozitie si parlamentarilor sa semneze un pact in acest sens si anuntand ca parlamentarii USR sunt dispusi sa renunte la mandatele lor inainte de terminarea acestora.

Presedintele USR, Dan Barna, a anuntat, luni, intr-o conferinta de presa sustinuta alaturi de Dacian Ciolos, ca Alianta USR-PLUS propune presedintelui Klaus Iohannis si partidelor din opozitie - acesta numind PNL, UDMR, grupul minoritatlor nationale, Pro Romaia si ALDE - sa semneze un "pact" prin care sa se "angajeze" ca vor organiza alegeri anticipate la inceputul verii viitoare, in data de 6 iunie, odata cu alegerile locale.

"In momentul in care toti liderii politici actuali care spun de fiecare data cand sunt intrebati sa sunt asumati si decisi sa scoata ara din criza vor semna acest pact pentru anticipate, in acel moment alegerile anticipate vor putea fi realizate. Tot ce trebuie facut este ca parlamentarii actuali - si USR contribuie cu toti parlamentarii - sa-si asume renuntarea la confortul celor sase luni de mandat suplimentar, scotand Romana din aceasta criza.

Acesta este obiectivul acestui pact si le cer parlamentarilor responsabili sa-si asume acest pact, le cer liderilor politici ai celorlalte partide sa-si asume semnarea acestui pact, inclusiv presedintelui Romaniei, pentru ca in felul acesta dam mesajul de responsabilitate pe care votul din 26 mai il exprima foarte clar", a spus Dan Barna.

Barna a precizat ca este un "fals argument" ca nu se pot organzia anticipate, precizand parlamentarii USR sunt de acord sa renunte la mandat inainte de noiembrie 2020.

"Prin acest pact salvam sase luni pentru Romania ceea ce conteaza enorm pentru tara", a spus Dan Barna.

La randul sau, liderul PLUS, Dacian Ciolos, a declarat ca un astfel de pact este "singura solutie logica si viabila" prin care "poporul sa nu fie ocolit".

Ciolos a sus ca USR-PLUS este pregatita sa preia guvernarea, dar Alianta doreste sa guverneze avand legitimitatea votului.

"Noi suntem pregatiti sa intram la guvernare, dar pentru asta avem nevoie de legitimitatea votului, ca sa luam anumite masuri. Semnam acest pact, abia de acolo incolo incepem sa discutam despre ceea ce e de facut in Romania", a spus Dacian Ciolos.

Acesta a precizat ca Alianta USR-PLUS va veni in perioada urmatoare cu "masuri" care trebuie luate pentru Romania, spunand ca alianta nu vrea sa rezolve doar "urgente, ici si colo".

"Apelul nostru este catre niste oameni responsabili, pentru ca asta presupunem ca sunt membrii Parlamentului", a spus Dacian Ciolos.

Acesta a adaugat ca "se pot organiza anticipate pentru ca totul tine de vointa noastra si de obiectivul pe care-l avem".

Ciolos a mai precizat ca motiunea de cenzura fata de guvernul condus de Viorica Dancila ar trebui depusa imediat ce sunt stranse semnaturile necesare.

"Imediat ce avem semnaturile necesare motiunea de cenzura ar trebui depusa", a mai spus Dacian Ciolos, acuzand "lipsa de competenta, lipsa de viziune" a Guvernului, dar si faptul ca seful guvernului este candidat pentru prezidentiale si "nu-i sta deloc mintea" la problemele pe care trebuie sa le rezolve pentru tara.

Intrebat daca a avut discutii despre acest pact cu cei carora le propune organizarea de anticipate, Dan Barna a spus ca a discutat "cu fiecare" dintre acestia despre posibilitatea organizarii de alegeri anticipate.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Barna Ciolos pact politic anticipate , #Dan Barna