Alianta USR PLUS ii cere presedintelui sa cheme la consultari partidele cu mandate in PE pentru a propune un nou comisar

Luni, 30 Septembrie 2019, ora 15:063269 citiri
Alianta USR PLUS ii cere presedintelui sa cheme la consultari partidele cu mandate in PE pentru a propune un nou comisar
Foto: Arhiva Facebook/ Cristian Ghinea

Delegatia USR-PLUS in Parlamentul European cere sefului statului sa convoace de urgenta la consultari partidele cu mandate in Legislativul european pentru a propune un nou comisar, dupa respingerea candidaturii Rovanei Plumb.

"Delegatia USR-PLUS in Parlamentul European a spus de la inceput ca Rovana Plumb nu este calificata sa ocupe functia de comisar european si ca va vota impotriva. Cerem presedintelui Romaniei sa convoace de urgenta partidele reprezentate in Parlamentul European pentru a iesi din acest impas in care a bagat tara premierul Dancila.

Astazi, Comisia Juridica din PE a reconfirmat decizia prin care candidata doamnei Viorica Dancila a fost respinsa pentru conflict de interese", se arata intr-un comunicat al Aliantei USR-PLUS transmis luni.

Copresedintele delegatiei Aliantei USR-PLUS in Parlamentul European Cristian Ghinea sustine ca Rovana Plumb "nu avea ce sa caute in Comisia Europeana".

"Europa respinge orice incercare a PSD de a exporta coruptie, cumetrii de partid si prietenii in functii publice ale Uniunii. Fara vreo competenta reala si in vadit conflict de interese, doamna Plumb nu avea ce sa caute in Comisia Europeana", a declarat Ghinea, citat in comunicat.

Si Dragos Tudorache, celalalt copresedinte al delegatiei USR-PLUS in PE, a criticat-o pe Viorica Dancila, sustinand ca "si-a pierdut credibilitatea si legitimitatea sa mai propuna ceva".

"De cate ori trebuie sa o respinga Parlamentul European pe doamna Plumb pana sa se prinda PSD si premierul Dancila ca nu exista nicio sansa pentru aceasta nominalizare? Acum, presedintele Iohannis trebuie sa cheme la consultari partidele care au obtinut pe 26 mai mandate in Parlamentul European, pentru a gasi cel mai bun candidat de comisar. Doamna Dancila si-a pierdut credibilitatea si legitimitatea sa mai propuna ceva", a spus Tudorache, potrivit sursei citate.

Comisia de Afaceri juridice a Parlamentului European (JURI) a respins luni candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru Transporturi. Impotriva candidaturii Rovanei Plumb au fost 13 voturi, iar in favoarea sa sapte.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News