Scandal in USR-PLUS pe impartirea functiilor guvernamentale. 300 de membri cer demisia din partid a fostului senator Mihai Gotiu

Joi, 14 Ianuarie 2021, ora 08:4527919 citiri
Scandal in USR-PLUS pe impartirea functiilor guvernamentale. 300 de membri cer demisia din partid a fostului senator Mihai Gotiu
Foto: Facebook/ Mihai Gotiu

Peste 300 de membri ai USR-PLUS au semnat o scrisoare prin care ii cer fostului senator USR, Mihai Gotiu, sa demisioneze din toate functiile detinute in partid si din partid. Fostul parlamentar arata ca atacul vine intr-un moment in care si-a depus candidatura pentru numirea la conducerea Garzii Nationale de Mediu.

Cei 300 de membri au enumerat mai multe momente in care fostul senator a atacat conducerea USR-PLUS sau s-a dezis de linia formatiunii. Printre acestia nu este niciun lider marcant.

"Pentru interese personale sau meschine, Mihai Gotiu s-a delimitat de USR PLUS, a adus prejudicii de imagine si a contribuit la subrezirea credibilitatii USR PLUS pe timp de campanie, aruncand la gunoi munca a mii de membri", spun semnatarii.

Fostului senator i se reproseaza ca s-a numarat printre cei care au reclamat excluderi abuzive in USR si care i-au acuzat pe Dan Barna si apropiatii sai ca au inceput o epurare a vocilor critice in USR. Totodata, sunt invocate si cateva ironii aduse de Mihai Gotiu la adresa co-presedintilor USR-PLUS, dar si faptul ca Mihai Gotiu ar fi pozitionat grupul parlamentar USR din Senat impotriva Autostrazii A8 in vara lui 2020.

"Constructie, nu distructie"

Scrisoarea deschisa, intitulata "Constructie, nu distructie", este adresata lui Mihai Gotiu si Biroului National.

"Toate aceste atacuri au subminat munca noastra si a colegilor nostri din ultimii 4 ani, au lovit in moralul nostru in plina campanie, ducand la demoralizarea membrilor care afirmau: noi construim si vin unii si dau cu piatra. Din punctul nostru de vedere aceste lucruri nu sunt acceptabile.

Pentru interese personale sau meschine, Mihai Gotiu s-a delimitat de USR PLUS, a adus prejudicii de imagine si a contribuit la subrezirea credibilitatii USR PLUS pe timp de campanie, aruncand la gunoi munca a mii de membri. Pe baza acestor acte si fapte - Domnule Gotiu, avem un mesaj direct catre dumneavoastra: va cerem demisia din functiile detinute in USR, dar si demisia din USR", se arata in scrisoarea semnata de 308 membri ai USR.

Gotiu: "Cautati pe Google"

"Asa au inteles unii colegi sa duca o competitie interna, intr-un moment in care mi-am depus candidatura pentru numirea pentru conducerea Garzii Nationale de Mediu.

Despre cat de mult ar fi afectat activitatea mea USR stau dovada, la orice cautare pe Google, sute si mii de link-uri despre implicarea mea in domeniul mediului si despre tot ce a insemnat un mandat in care am fost", a spus fostul parlamentar USR.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News