Paradis cu plaje de vis lovit ca în plăgile din Biblie: Apa a devenit roșie ca sângele VIDEO

Sambata, 06 August 2022, ora 00:15
9496 citiri
Paradis cu plaje de vis lovit ca în plăgile din Biblie: Apa a devenit roșie ca sângele VIDEO
Plajele de vis din Caraibe s-au înroșit de alge FOTO: Daily Mail

Un fenomen cu totul neobișnuit, de mare amploare, s-a petrecut pe plajele de vis din Caraibe și Golful Mexic, pe coastele Oceanului Atlantic. Astfel, un paradis s-a transformat peste noapte într-un mediu ostil de culoare roșie ca sângele, ca în plăgile descrise în Biblie, datorită invaziei algelor sargassum.

Peste 24 de milioane de tone de alge roșii au sufocat plajele de coasta Caraibelor și în Golful Mexic, omorând fauna sălbatică și oprind turismul, atât de înfloritor din regiune, potrivit Daily Mail.

”Dacă puneți toată această biomasă una peste alta, întreaga zonă este echivalentă cu de 6 ori cât Golful Tampa Bay”, a spus cercetătorul Chuanmin Hu.

Covoroașele roșii de alge plutitoare înfundă uneltele de pescuit, împiedică navigația pe mare, iar descompunerea acestora duce la formarea unor ecosisteme dăunătoare. ”Algele care invadează plajele noastre aduc, de asemenea, potențialul de perturbare a afacerilor”, a spus guvernatorul Insulelor Virgine americane, Albert Bryan.

Milioane de americani în pericol: Vor fi loviți de un fenomen extrem VIDEO

Fenomenul amintește de plăgile descrise în Biblie, în capitolul Apocalipsa (16:3): ”Al doilea a vărsat potirul lui în mare. Și marea s-a făcut sânge, ca sângele unui om mort. Și a murit orice făptură vie, chiar și tot ce era în mare”.

Turiștii și localnicii care mergeau în paradisul plajelor din Marea Caraibelor din Golful Mexic, dar și pescarii și-au văzut vara ruinată de ceva mai rău ca în filme: cantități record de alge roșii marine denumite sargassum, care sunt urât mirositoare și care au inundat zone uriașe ale țărmului Oceanului Atlantic.

Fenomen inexplicabil, Pământul accelerează rotația: Efectele pot fi devastatoare pentru întreaga lume din cauza unei secunde VIDEO

Cantitatea de alge găsite în Atlanticul tropical, central-vest și est, precum și în Marea Caraibelor și Golful Mexic, a fost de 24,2 milioane de tone în luna iunie, anunță autoritățile.

Aceasta este o creștere cu 18,8 milioane de tone față de luna precedentă și un nivel record. Cea mai recentă monitorizare arată că în prezent există numai în Mexic 18 plaje invadate de algele marine.

Situația s-a înrăutățit în Insulele Virgine americane în iulie, ceea ce l-a determinat pe președintele SUA, Joe Biden, să declare starea de urgență în tot acest teritoriu american.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#alge plaje litoral, #alge, #Biblie, #plagi biblie, #apa rosie, #alge marine, #plaje Caraibe, #Caraibe vacanta, #Golful Mexic, #Oceanul Atlantic , #fenomen