Cea mai bună voleibalistă a României vrea să joace pentru Turcia. "Nu-mi mai face plăcere să vin la națională"

Duminica, 23 Ianuarie 2022, ora 11:18
9437 citiri
Cea mai bună voleibalistă a României vrea să joace pentru Turcia. "Nu-mi mai face plăcere să vin la națională"
Alexia Căruțașu. Foto: Instagram / alexiaioanacarutasu

Scandal în sportul românesc. Alexia Căruțașu, cea mai bună voleibalistă a României, nu mai vine la națională și vrea să evolueze pentru Turcia.

Sportiva joacă la Galatasaray și a motivat decizia din cauza colaborării cu selecționerul italian al echipei, Luciano Pedulla, dar și din cauza anumitor lucruri care se întâmplă la Federatia Română de Volei.

Fiica fostului baschetbalist Virgil Căruțasu riscă însă o suspendare drastică.

"Chiar nu-mi mai face plăcere să vin la naționala României! Vreau să stau departe. Dacă ar fi strict după mine, nu aș mai veni. Dar poate exista pericolul unei suspendări, să mă cheme strânsă cu ușa, caz în care voi răspunde pozitiv, pentru că nu doresc să-mi periclitez cariera.

Dar o voi face cu inima strânsă. Pe teren voi da însă totul pentru echipă.

Repet însă, doar consrânsă de regulamente, pentru că eu îmi doresc să evoluez pentru naționala Turciei. Turcia devine, ușor, ușor, casa mea. În România mai revin doar pentru familie", a spus Alexia Căruțașu pentru playsport.

Șefii voleiului românesc i-au răspuns sportivei într-un comunicat oficial.

”Federația Română de Volei a încercat să asigure cele mai bune condiții de pregătire ale naționalei feminine de volei a României în vederea participării la Campionatul European pe care țara noastră l-a organizat în 2021.

- Cazarea și recuperarea sportivelor au fost realizate la unul dintre cele mai moderne hoteluri din Cluj-Napoca, iar jucătoarelor li s-au pus la dispoziție toate resursele necesare pentru realizarea unei performanțe deosebite la turneul final găzduit și de România.

- Cantonamentul de patru luni invocat de Alexia Căruțașu a fost necesar deoarece naționala României a participat în vara anului trecut atât în Golden League, competiție care a avut loc în lunile mai și iunie, dar și la turneul final al Campionatului European, programat în a doua jumătate a lunii august. Trebuie remarcat că între prima competiție și startul pregătirii pentru cea de-a doua jucătoarele au avut liber 3 săptămâni.

- Nemulțumirile jucătoarelor legate de programul de pregătire au încercat să fie rezolvate prin discuții cu selecționerul imediat ce acestea au fost comunicate reprezentanților Federației Române de Volei.

- După cum se știe, la finalul Campionatului European raporturile contractuale cu tehnicianul italian s-au încheiat, iar în acest moment Federația Română de Volei este în căutarea

unui nou selecționer, care să se plieze pe proiectul de performanță al Federației.

- În ceea ce privește afirmația sportivei Alexia Căruțașu: ”Am auzit că au fost repartizați foarte mulți bani, foarte mulți!, pentru European, dar nouă ne-au spus că Polivalenta e prea scumpă ca s-o închiriem”, trebuie specificat că era imposibil ca toate antrenamentele să aibă loc în BT Arena. Totuși, în ideea de a asigura cele mai bune condiții, pregătirea a avut loc în sala Horia Demian, locație ce îndeplinește toate standardele pentru disputarea competițiilor internaționale.

- Pentru buna informare a iubitorilor de volei, dorim să vă aducem la cunoștință că finanțarea primită din partea Guvernului României a fost acordată pentru ORGANIZAREA în bune condiții a turneului final, nu pentru asigurarea pregătirii propriei naționale.

În încheiere, o asigurăm pe Alexia Căruțașu că Federația Română de Volei va continua să lupte pentru ca ea să reprezinte în continuare România în competițiile internaționale, la fel cum o face în cazul fiecărui compatriot. Sperăm că își va regăsi bucuria de a evolua pentru naționala tricoloră și că schimbările în bine pe care le va vedea la echipa reprezentativă o vor convinge că România este casa ei”, este comunicatul celor de la FR de Volei.

La doar 18 ani, Alexia Căruțașu a fost declarată cea mai bună voleibalistă din România în 2021 de forul din țara noastră.

Poveste de film. Fost coleg cu Hagi și Popescu, terorizat de Erdogan: "Nu mai am loc nicăieri în lume, mi-a luat totul”
Poveste de film. Fost coleg cu Hagi și Popescu, terorizat de Erdogan: "Nu mai am loc nicăieri în lume, mi-a luat totul”
Hakan Sukur (51 de ani), unul dintre cei mai buni marcatori din istoria fotbalului turc, fost coleg cu Gică Hagi și Gică Popescu la Galatasaray, trăiește un adevărat coșmar legat de...
Sindicaliștii din sport pichetează sediul Ministerului Muncii. Nemulțumirile lor: "25% pentru performanță, 0% pentru ignoranță!"
Sindicaliștii din sport pichetează sediul Ministerului Muncii. Nemulțumirile lor: "25% pentru performanță, 0% pentru ignoranță!"
Sindicatul Național Sport și Tineret a anunțat luni, 22 aprilie, că va picheta marți Ministerul Muncii. Mitingul vine în contextul unui protest care durează deja de o lună, iar...
#Alexia Carutasu, #volei feminin, #nationala Romania, #sportul romanesc, #Turcia , #stiri Nationala Romaniei