Cursurile se pot suspenda chiar și după ridicarea restricțiilor anti-Covid. "Este aceeași situație pe care o avem descrisă și pentru alte boli infecțioase"

Marti, 08 Martie 2022, ora 17:43 1687 citiri
Ministrul Sănătății FOTO Guvernul României

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat marţi, 8 martie, într-o conferinţă de presă, că, în cazul în care mai mulţi copii dintr-o clasă sau grupă se vor infecta cu SARS-CoV-2, Inspectoratul şcolar şi Direcţia de sănătate publică pot decide suspendarea cursurilor în respectiva clasă pentru un anumit interval de timp.

"Este aceeaşi situaţie pe care o avem descrisă şi pentru alte boli infecţioase, nu doar pentru infecţia cu noul coronavirus.

În funcţie de contextul epidemiologic, o anumită clasă poate să îşi înceteze activitatea, dar nu vom mai întrerupe cursurile în întreaga şcoală.

Copiii bolnavi izolaţi, însă dacă sunt foarte multe cazuri într-o clasă, sigur că se poate lua decizia de către Inspectoratul şcolar împreună cu Direcţia de sănătate publică ca în clasa respectivă, pentru un anumit interval de timp, cursurile să se suspende", a explicat ministrul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
De fapt, neta superioritate a sistemului de învățământ la tabletă