Șapte din opt pacienți cu COVID ajung la terapie intensivă infectați cu tulpina Omicron. Studiul realizat în România

Sambata, 12 Februarie 2022, ora 13:56 5333 citiri
Ministerul Sănătății a realizat un studiu pentru a vedea care tulpină este dominantă în cazul formelor grave FOTO Pixabay

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţă rezultatele preliminare ale unui studiu făcut pe pacienţi internaţi la ATI COVId, arătând că, după secvenţierea a peste 350 de probe, s-a constatat că 12,5% dintre cazurile grave sunt provocate de varianta Delta a virusului, celelalte fiind cauzate de varianta virală Omicron.

Prezent sâmbătă, în judeţul Bistriţa Năsăud, unde a participat la inaugurarea unei Secţii Externe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că un studiu făcut pe peste 350 de pacienţi internaţi cu forme grave de COVID arată că în şapte din opt cazuri infecţia a fost provocată de varianta Omicron.

„Am făcut un studiu, el a fost finalizat la sfârşitul săptămânii trecute. Peste 350 de probe de la pacienţi internaţi în secţiile ATI, de la toate secţiile ATI din ţară, au fost secvenţiate la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş. Rezultatele preliminare: 12,5% dintre pacienţi au varianta Delta, restul - varianta Omicron. Deci unu din opt dintre cei care sunt secţiile de terapie intensivă au infecţie cu varianta Delta”, a declarat Alexandru Rafila sâmbătă.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News