Ministrul Sănătății, despre măsurile anti-Covid luate de Revelion: "Nu vor fi stupide"

Duminica, 05 Decembrie 2021, ora 17:582863 citiri
Ministrul Sănătății, despre măsurile anti-Covid luate de Revelion: "Nu vor fi stupide"
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății FOTO Facebook / Guvernul României

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat duminică, 5 decembrie 2021, că măsurile anti-Covid care vor fi luate pentru perioada sărbătorilor de iarnă vor fi anunțate în perioada imediat următoare.

Deputatul PSD a precizat că ar putea fi permise petrecerile în stradă de Revelion, dar cu unele condiții.

Organizarea evenimentelor cu un număr mare de persoane nu este recomandată, iar participanții vor trebui să poarte masca de protecţie în mod corect, a mai spus Rafila.

”Acest subiect va fi dezbătut şi adoptat din punct de vedere legislativ probabil în cursul acestei săptămâni, dar nu putem intra în astfel de detalii. Dacă oamenii vor să facă petreceri în stradă, ceea ce este firesc pentru această perioadă, rugămintea este să înţeleagă, pentru aceste petreceri în stradă, chiar dacă incidenţa este mică în România sau va fi mică în această perioadă, utilizarea corectă a măştii în spaţii aglomerate, inclusiv în timpul acestor petreceri este absolut obligatorie. Cred că fiecare trebuie să înţelegem că este responsabilitatea pe care o avem de a ne proteja nu numai personal, ci şi pe cei cu care vin în contact”, a spus ministrul, după ce a fost întrebat ce măsuri vor fi luate pentru noaptea dintre ani.

Rafila a adăugat că nu se recomandă organizarea de evenimente la care să participe un număr mare de oameni.

”Nu recomandăm să existe evenimente cu foarte mare număr de persoane, dar dacă acest lucru se va întâmpla şi cadrul legal va permite acest lucru, trebuie desfăşurat în condiţii de siguranţă. Oamenii să nu creadă că o incidenţă scăzută reprezintă un element de nerespectare a unor reguli, dimpotrivă, înseamnă un element de păstrare a incidenţei scăzute”, a adăugat deputatul PSD.

Ministrul a mai precizat că măsurile ce vor fi luate nu vor fi unele ”stupide”.

”Vă daţi seama că nu vor fi luate măsuri stupide, care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp la domiciliu. Nu putem să comentăm acum alte măsuri care vor fi luate în discuţia în perioada următoare”, a mai spus Rafila după ședința de Guvern în care au fost decise noi restricții.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News