Alexandru Rafila: Avem doar jumătate din numărul cetăţenilor vaccinaţi comparativ cu restul statelor UE

Sambata, 31 Iulie 2021, ora 19:59
2590 citiri
Alexandru Rafila: Avem doar jumătate din numărul cetăţenilor vaccinaţi comparativ cu restul statelor UE
Alexandru Rafila, deputat PSD FOTO PSD/Facebook

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat, vineri seară, la postul B1 TV, că una dintre problemele pe care le înfruntă acum România, în contextul unui posibil val patru al pandemiei, care s-ar adresa populaţiei nevaccinate, este că avem doar jumătate din numărul cetăţenilor vaccinaţi anti-Covid faţă de restul ţărilor din UE.

„Problema noastră majoră, în comparaţie cu celelalte ţări din Uniunea Europeană, rezultă din faptul că noi avem doar jumătate din numărul cetăţenilor vaccinaţi faţă de restul ţărilor din UE, adică 30% faţă de 60%, iar dacă vor fi îmbolnăviri, atunci ele vor fi în mod evident mai grave pentru că se adresează populaţiei nevaccinate.

E foarte simplu. Or, acum două luni domnul prim-ministru Cîţu, eu nu pot să nu tot repet chestiunea aceasta, spunea următorul lucru – `nu contează câte persoane se vaccinează, contează să avem puţine cazuri`. Ce a înţeles lumea din chestiunea aceasta, că n-are importanţă dacă ne vaccinăm sau nu ne vaccinăm, noi am rezolvat problema. Rezultatele se văd şi lipsa de asumare politică mie mi se pare extrem de nepotrivită”, a subliniat Alexandru Rafila.

Medicul a susţinut că discuţiile ar trebui să se concentreze pe măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirilor, dând ca exemplu intensificarea testărilor.

„Problema e următoarea. Toată discuţia în acest moment nu este legată de prevenirea îmbolnăvirilor şi reducerea amplitudinii acestui val ca să putem să trăim cât de cât normal, ci toată discuţia este despre pregătirea pentru eventuala tratare a pacienţilor. Eu nu spun că nu e bună pregătirea pentru tratarea pacienţilor, dar discuţia trebuie să fie de intensificare, de exemplu, a testării. În Israel, de exemplu, dacă intră în ţară, orice persoană este testată, aşteaptă până la maxim 24 de ore la domiciliu, dacă e negativă, îşi vede de treabă, dacă e pozitivă este carantinată sau tratată”, a precizat Rafila.

Remarcile lui Rafila vin în contextul în care, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a afirmat joi seară, la TVR 1, că este de aşteptat ca tulpina Delta (indiană) de coronavirus să devină dominantă şi în România, ceea ce va duce la „evoluţii rapide ale numărului de cazuri”, dată fiind viteza mare de transmitere. Ministrul a mai avertizat că Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) se aşteaptă la peste 1.600 de infectări cu coronavirus pe zi la jumătatea lunii septembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Alexandru Rafila, #vaccinare covid, #pandemie coronavirus Romania , #Stiri Alexandru Rafila