Alexandru Rafila, la Conferinţa miniştrilor de externe şi ai sănătăţii din UE. Principalele subiecte de pe agenda discuțiilor

Miercuri, 09 Februarie 2022, ora 08:17 1680 citiri
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila FOTO Facebook/Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, participă, miercuri şi joi, la Conferinţa comună a miniştrilor de externe şi cei ai sănătăţii din Uniunea Europeană privind sănătatea globală şi la Reuniunea Consiliului ministerial informal de sănătate.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, cele două evenimente la care participă Alexandru Rafila se desfăşoară, în perioada 9-10 februarie, la Lyon şi Grenoble şi sunt organizate sub auspiciile Preşedinţiei franceze a Consiliului Uniunii Europene.

"Oficialii din statele membre vor avea oportunitatea de a discuta despre acţiunile derulate de UE în sprijinul statelor în dezvoltare pentru favorizarea accesului echitabil la medicamente în contextul COVID-19, dar şi pentru consolidarea sistemelor sanitare naţionale", a arătat sursa citată.

Pe agenda de lucru a Reuniunii Consiliului ministerial informal de sănătate se vor aborda subiectele actuale privind modul de intervenţie şi rezilienţă a sistemelor de sănătate publică în cazul crizelor de sănătate şi dezvoltarea în comun a politicilor de creare a unei Uniuni a Sănătăţii.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com