Rafila, despre creşterea numărului de cazuri de coronavirus: "Este un trend general înregistrat în Uniunea Europeană"

Miercuri, 23 Martie 2022, ora 15:13 2465 citiri
Alexandru Rafila FOTO Guvernul României

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, 23 martie, că monitorizează creşterea numărului de cazuri, dar acest lucru nu este ceva ieşit din comun, fiind un trend la nivelul întregii Uniuni Europene. Cele ai multe cazuri apar, ca de obicei, în oraşele mari, unde mobilitatea populaţiei este mai mare. Rafila a precizat că Ministerul Sănătăţii a păstrat toate capacităţile necesare pentru a face faţă pandemiei.

Rafila a vorbit, miercuri, despre creşterea numărului de cazuri de coronavirus, explicând că acestea apar în oraşele mari, o treime din numărul de cazuri de miercuri fiind în municipiul Bucureşti, urmat de Cluj şi Timişoara.

”Se respectă, dacă vreţi, ceea ce s-a întâmplat şi în perioadele anterioare, oraşele cele mai mari cu activitate intensă, cu acţiuni multiple dau cele mai mari cifre. Această creştere care se înregistrează în aceste zile o monitorizăm cu atenţie”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Acesta a precizat că Ministerul Sănătăţii a păstrat toate instrumentele în ceea ce priveşte diagnosticul, evaluarea şi tratamentul acestor pacienţi.

”Există aceeaşi capacitate operaţională. Încurajăm testarea ca măsură de control al acestei pandemii în ţara noastră. Este un trend general înregistrat în Uniunea Europeană şi, în mod evident, recomandăm cu foarte multă seriozitate aş spune păstrarea măsurilor de protecţie individuală”, a mai afirmat Rafila.

În ultimele zile se constată o nouă creştere a numărului de cazuri noi de coronavirus.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Asa este mai Rafila. Este un trend. As spune ca este chiar o moda.