Ioana Mihăilă, atac la Rafila: „PSD agită ideea carantinării României. În mod ironic, acum câteva zile, PSD a votat împotriva legii certificatului verde”

Vineri, 29 Octombrie 2021, ora 18:30
2982 citiri
Ioana Mihăilă, atac la Rafila: „PSD agită ideea carantinării României. În mod ironic, acum câteva zile, PSD a votat împotriva legii certificatului verde”
Ioana Misaila, ministrul Sanatatii FOTO Facebook/ Ioana Mihaila

Fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă a afirmat vineri, 29 octombrie, că, pentru a justifica formarea USL 2.0, ”PSD agită ideea carantinării României”, deşi în mod ironic, acum câteva zile, a votat împotriva legii certificatului verde. ”USR este complet împotriva ideii fantasmagorice de a carantina România”, a transmis Mihăilă.

”Ca să justifice formarea USL 2.0, PSD agită ideea carantinării României. Probabil, Marcel Ciolacu se pregăteşte de guvernare cu Florin Cîţu. Amândoi se chinuie din greu să justifice la propriii baroni de ce vor asta. Aşa că joacă o carte periculoasă, panicardă şi, cum au obişnuit deja, iresponsabilă”, a scris, vineri, pe Facebook, Ioana Mihăilă.

Fostul ministru al Sănătăţii susţine că, ”în mod ironic, acum câteva zile, PSD a votat împotriva legii certificatului verde”.

”Aplicarea acestuia s-a dovedit deja a fi un stimul excelent pentru vaccinare. Deci de ce n-ar strica PSD acest trend îmbucurător?! USR este complet împotriva ideii fantasmagorice de a carantina România. USR susţine însă în totalitate accesul la activităţi neesenţiale pe baza certificatului verde”, a mai transmis Mihăilă.

Aceasta afirmă că i-a propus lui Florin Cîţu încă din luna iulie aceste măsuri.

”E păcat că a aşteptat până recent ca să le aplice. Dacă ar vrea să propună ceva cu adevărat util, PSD ar putea propune un plan de întrerupere pe termen scurt a unor activităţi cu potenţial mare de transmitere a virusului. Şi să completeze ideea cu măsuri de susţinere a sectoarelor afectate, cu fonduri targetate precis, care să nu pună presiune excesivă pe buget şi care chiar să aibă efect”, a mai scris Mihăilă.

Contre între Rafila și Arafat

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat, vineri, că, în urma discuţiilor cu cei afectaţi de pandemia de COVID-19, s-ar impune o carantină la nivel naţional, dar una care trebuie să ţină cont de realităţi şi nu care să îngrozească lumea.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că nu s-a luat în discuţie la acest moment să se facă o carantinare totală, în care toată lumea să stea acasă şi să fie închisă economia.

“Nu este un scenariu care s-a luat în acest moment în discuţie. Am luat măsurile pe care le avem acum, care sunt destul de serioase dacă se aplică şi vedem că totuşi am ajuns la un platou, să vedem dacă ţine şi dacă începe să coboare şi care este situaţia, dar carantinare totală în care să stea toată lumea, să închidem toată economia, nu s-a luat în discuţie, adică nu s-a luat în considerare să se facă la acest moment”.

El a precizat că dacă au fost stabilite nişte reguli, atunci ele trebuie respectate de toată lumea.

“Vedem că creşterea este încetinită, este oprită, avem platoul, să vedem ce înseamnă, dacă va fi scădere, dacă va rămâne un platou pentru o perioadă mai lungă la 12, 13, 14 mii de cazuri pentru că impactul acestor cazuri este destul de serios pe terapie intensivă, dar totul depinde de respectarea regulilor. Ieri, când un anumit lanţ de magazine a ieşit cu anunţul că toată lumea intră la noi nediscriminatoriu, imediat s-a luat act de acest anunţ şi chiar s-a trimis şi control şi tot ca să înţeleagă toată lumea că nu ne jucăm. Dacă s-a stabilit o regulă, să respectăm regula respectivă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Ioana Mihaila, #rafila, #Arafat, #carantina, #certificat de vaccinare , #Stiri Alexandru Rafila