Alexandru Rafila, nou atac la Cîțu pe tema testării gratuite: ”Dânsul are o opinie bazată pe cunoştinţele economice, eu le utilizez şi pe cele medicale”

Vineri, 10 Decembrie 2021, ora 23:23
2730 citiri
Alexandru Rafila, nou atac la Cîțu pe tema testării gratuite: ”Dânsul are o opinie bazată pe cunoştinţele economice, eu le utilizez şi pe cele medicale”
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății FOTO Facebook / Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, s-a arătat nemulțumit vineri, 10 decembrie, că a auzit doar critici, nu şi propuneri de îmbunătăţire a proiectului său privind implementarea Certificatului verde și testarea gratuită a persoanelor nevaccinate. Deputatul PSD a făcut precizări și despre contrele avute pe acest subiect cu liderul PNL, Florin Cîțu, și a dat detalii despre propunerea lui.

Potrivit ministrului, statul ar putea asigura pentru o perioadă de 42-45 de zile testarea persoanelor nevaccinate în vederea obţinerii Certificatului verde. Rafila a avansat ideea generării de vouchere cu valoare fixă, pe care nevaccinaţii să le poată folosi la medicul de familie sau la farmacie ori laboratoare de analize care să fie conectate la sistemul informatic naţional şi să poată genera în scurt timp certificatul.

”Aţi auzit propuneri de îmbunătăţire? Eu nu am auzit. Am auzit critici. Trebuie să învăţăm să şi construim, nu numai să distrugem, ar trebui să fie o filosofie generală în societatea românească. Şi atunci ne gândim la un mecanism foarte simplu şi care să fie accesibil inclusiv pentru medicul de familie: să generăm nişte vouchere cu o valoare fixă şi o persoană care doreşte să se testeze, indiferent, la medicul de familie, la un laborator, la o farmacie, nu are niciun fel de importanţă, poate să o facă, iar conectarea acestor furnizori de servicii de testare la sistemul informatic naţional, care în momentul de faţă este în curs de realizare, face posibilă obţinerea certificatului verde practic instantaneu”, a declarat ministrul Sănătății la TVR.

Rafila a subliniat că ”nimeni nu şi-a propus să acorde nelimitat aceste teste”.

Ministrul este de părere că asigurarea testării va schimba atitudinea oamenilor faţă de vaccinare.

”Lucrul ăsta, după părerea mea, va creşte încrederea în vaccinare şi va schimba filosofia dintr-o filosofie coercitivă, ameninţătoare permanent, într-o chestiune care trebuie să fie participativă şi convingătoare pentru cetăţeni. Mie nu-mi place chestiunea cu ameninţarea şi şantajul. Eu vă spun cum judec eu”, a adăugat Rafila.

El a comentat şi opinia fostului premier Florin Cîţu referitoare la oportunitatea ca statul să suporte testarea celor nevaccinaţi.

”Ea (testarea - n.red.) este limitată în timp. Eu am explicat şi mecanismul care poate fi pus în aplicare, a existat o înţelegere la nivelul coaliţiei. Am făcut astăzi o declaraţie, cred că este suficient. Nu vreau să mai comentez absolut în niciun fel spusele fostului premier al României, chiar nu are niciun fel de rost să polemizăm. Dânsul are o opinie bazată pe cunoştinţele lui economice, eu le mai utilizez şi pe cele medicale, asta e situaţia”, a conchis Rafila.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În ce fază sunt cele trei spitale regionale de la Iași, Craiova și Cluj și când spune ministrul Rafila că vor fi gata
În ce fază sunt cele trei spitale regionale de la Iași, Craiova și Cluj și când spune ministrul Rafila că vor fi gata
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că spitalele regionale aflate în fazele cele mai avansate sunt cele de la Iaşi şi Craiova şi că urmează îndeaproape cel din...
Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Televiziunea locală din Braşov Mix TV, fondată şi deţinută de fostul baron local Aristotel Căncescu, fost şef al Consiliului Judeţean Braşov din partea PNL, a fost închisă la începutul...
#certificat verde, #testare gratuita, #Alexandru Rafila, #ministrul sanatatii, #Florin Citu, #PSD, #PNL , #Stiri Alexandru Rafila
Comentarii