Ministrul Sănătății, despre recordul îngrijorător privind cazurile de COVID-19: ”S-au făcut pentru prima dată peste 100.000 de teste”

Miercuri, 26 Ianuarie 2022, ora 14:08 3545 citiri
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății FOTO Hepta

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat miercuri, 26 ianuarie, că numărul record de cazuri noi de coronavirus înregistrat miercuri, 26 ianuarie, 34.255 mai exact, era de așteptat.

Ministrul susține că evoluția este cauzată de tulpina Omicron, mult mai contagioasă, dar și de numărul foarte mare de teste efectuate, peste 100.000, o premieră în România.

Principalele declarații ale lui Alexandru Rafila:

- Astăzi am avut cel mai mare număr de cazuri înregistrate, ne așteptam pentru că ne aflăm după o perioadă în care testarea a fost mai redusă. Astăzi s-au făcut pentru prima dată în România peste 100.000 de teste.

- Acest număr ne preocupă, dar nu putea fi exclus din scenariile pe care ministerul Sănătății le-au prezentat acum două săptămâni.

- E un număr similar cu cele din alte țări: Danemarca, Cehia, Portugalia.

- Evoluția e generată de tulpina Omicron, cu numeroase cazuri inclusiv la persoanele vaccinate.

- În perioada precedentă s-au luat mai multe măsuri cum ar fi adoptarea legislației și operaționalizarea testării la cabinetele medicilor de familie. Avem și centrele ambulatorii de evaluare. Am distribuit în toate centrele medicația antivirală.

- Am încheiat contractul pentru livrarea primului dintre cele două produse inovative, cel care se administrează pacienților cu risc crescut.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News