Alexandru Rafila recomandă ca masca de protecție să fie purtată și după ridicarea restricțiilor VIDEO

Marti, 08 Martie 2022, ora 16:00 3169 citiri
Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a vorbit marți despre ridicarea restricțiilor FOTO Facebook / Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat marți, 8 martie, în contextul ridicării restricţiilor, că masca de protecție ar trebui purtată în continuare în spațiile aglomerate. Totodată, ministrul a recomandat la prudență și responsabilitate.

”Se va ajunge în situaţia în care restricţiile să fie ridicate (...) În egală măsură voi face referire la recomandările noastre profesionale care sunt legate de modul în care înţelegem noi lucrurile (...)încât impactul să nu se soldeze cu o creştere a numărului de cazuri şi decese”, a declarat ministrul Sănătăţii, precizând că în România virusul se transmite în continuare în comunitate destul de ridicat.

Ministrul consideră că ”prudenţa şi responsabilitatea individuală cred că trebuie să reprezinte principalele atribute ale perioadei următoare”.

Ministrul Sănătăţii a făcut câteva ”recomandări cu tărie”:

- Purtarea măştii de protecţie în spaţiile deschise aglomerate, în mijloacele de transport în comun, în spaţiile închise, în grădiniţe, şcoli şi universităţi, atât pentru personalul didactic şi nedidactic cât şi pentru elevi

- Evitarea spaţiilor aglomerate, indiferent dacă sunt în interior sau exterior

- Spălatul mâinilor, folosirea unui antiseptic

- Mijloacele de transport în comun şi unităţile de interes public curăţate şi dezinfectate periodic

- La persoanenl care au simptome, testare şi apoi prezentarea la un centru de evaluare pentru a fi evaluaţi şi a primi tratament specific antiviral

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza CodrinV
CodrinV
rank 2
„ministrul a recomandat la prudență și responsabilitate”