Rafila, prima declarație în calitate de ministru al Sănătății: ”Nu vor mai fi decizii autoritare. Trebuie să schimbăm ceea ce s-a întâmplat în ultimul an şi jumătate”

Joi, 25 Noiembrie 2021, ora 18:064959 citiri
Rafila, prima declarație în calitate de ministru al Sănătății: ”Nu vor mai fi decizii autoritare. Trebuie să schimbăm ceea ce s-a întâmplat în ultimul an şi jumătate”
Alexandru Rafila, noul ministru al Sănătății FOTO Facebook/ Alexandru Rafila

Fostul reprezentant al României la OMS Alexandru Rafila a preluat joi, 25 noiembrie, funcția de ministru al Sănătății în guvernul PSD-PNL-UDMR. În prima sa declarație, deputatul social-democrat a subliniat că, pentru depășirea pandemiei, este necesară recâștigarea încrederii populației în autorități.

Rafila a subliniat că autoritățile își vor schimba abordarea și discursul, în condițiile în care, ”în ultimul an și jumătate, am avut un comportament autoritar, neexplicat.”

”Am fost foarte afectat de sutele de morţi care s-au înregistrat zilnic în ţara noastră. Pare incredibil ca o ţară din UE să înregistreze cel mai mare număr de decese raportat la populaţie și nu trebuie să se mai repete. În cursul anul 2022 găsim și drumul spre normalitate, din punct de vedere al sănătății, dar și al economiei.

Ceea ce voi face, și sunt sigur că voi găsi deschidere din partea actorilor sociali: este important să ne implicăm în procesul de decizie. Nu vor mai fi decizii autoritare, ci care vor implica un proces participativ.

Trebuie schimbat ce s-a întâmplat în ultimul an și jumătate, pentru că am avut un comportament autoritar, neexplicat. Pe de altă parte, deciziile politice au neglijat cele din sănătatea publică, iar acest lucru nu trebuie să se întâmple. Dacă se va întâmpla, trebuie explicat și asumat. Transparența, comunicarea sunt necesare pentru recâștigarea încrederii în autorități”, a declarat Rafila la preluarea mandatului.

Deputatul PSD a mulţumit ministrului interimar, Cseke Attila, şi a apreciat acţiunile acestuia la minister.

”Dovedeşte că este un adevărat ministru al Sănătăţii şi a făcut foarte, foarte multe lucruri bune, importante, care or să ne ajute pentru găsirea celor mai bune soluţii pentru ca această pandemie să nu înceapă cu un nou val similar”, a mai declarat Rafila.

Sursa:NEWS.RO
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News