Alexandru Rafila a anunţat că pandemia se află pe un trend descrescător

Marti, 05 Aprilie 2022, ora 16:38 1688 citiri
Ministrul Sănătății Alexandru Rafila FOTO Facebook / Alexandrul Rafila

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a anunţat marți, 5 aprilie, că pandemia se află pe un trend descrescător, înregistrându-se scăderi atât în secţiile care internează pacienţi COVID, dar şi în secţiile ATI.

“În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.047 cazuri noi, 27 de decese, fără decese anterioare. Un trend descrescător în secţiile care internează pacienţi COVID – 2.377 la nivel naţional şi, de asemenea, un trend descrescător la ATI – 360 de persoane. Suntem cam la 20% din totalul paturilor ATI ocupate de pacienţi infectaţi. Rata de pozivitate, în jur de 9%, 33.000 de teste realizate pentru cele trei mii de cazuri diagnosticate”, a explicat ministrul Sănătăţii.

El a precizat că rata bazală de reproducere este una subunitară, această situaţie înregistrându-se în cele mai multe ţări europene.

“De asemenea, rata bazală de reproducere 0,92. Lucrul acesta nu este caracteristic doar pentru România se manifestă în toată regiunea europeană a OMS şi sunt în momentul de faţă doar câteva ţări în regiune care au o rată de reproducere de peste 1 ceea ce se corelează cu o dinamică descendentă a pandemiei în regiunea europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii”, a mai transmis Alexandru Rafila.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News