Alexandra Dulgheru, primele vesti despre accidentare - Interviu

Miercuri, 03 Februarie 2016, ora 07:02
4293 citiri
Alexandra Dulgheru, primele vesti despre accidentare - Interviu
Foto: Hepta.ro

Alexandra Dulgheru a suferit o accidentare serioasa la Australian Open si nu va putea face parte din lotul Romaniei pentru partidele cu Cehia, din sferturile de finala ale Fed Cup.

Intr-un interviu acordat in exclusivitate Ziare.com, Alexandra a dezvaluit ca va reveni pe teren abia peste o luna in urma acestei accidentari la genunchi.

Alexandra a marturisit, totusi, ca-si doreste sa mearga la Cluj pentru a le sustine pe colegele sale in partida cu Cehia si a analizat si sansele Romaniei.

Iata interviul acordat Ziare.com de Alexandra Dulgheru:

Cum te simti dupa aceasta accidentare si cand vei reveni pe teren?

Am venit vineri de la un control in Elvetia, iar doctorii mi-au spus ca trebuie sa fac o pauza completa. Ar putea dura patru saptamani pana cand voi reveni in circuit. In functie de cum va decurge recuperarea, pot fi 5 sau 3 saptamani.

Am o problema la genunchi inca de la turneul de la Bucuresti de anul trecut. Trebuie sa am grija de mine pentru a nu risca ceva mai grav, astfel ca imi voi lua o pauza mai lunga. Atat doctorii de la Australian Open cat si cei din Elvetia mi-au spus ca trebuie sa fac o pauza mai lunga pentru a-mi reveni.

Vei incerca sa-ti gestionezi calendarul cu mai multa atentie, sa faci pauza mai mare intre turnee?

O sa incerc sa nu joc foarte multe turnee, da. Oricum, daca Fed Cup s-ar fi disputat in week-endul ce a trecut puteam sa joc cu antiinflamatoare, vedeam ce faceam. Dar doctorii mi-au spus ca nu este bine sa stau doua saptamani, sa joc, iar apoi sa stau iar. E mai bine sa fac o pauza mai lunga sa-mi revin complet ca sa nu am probleme.

Vei merge la Cluj pentru a le sustine alaturi de fete?

Eu asta imi doresc, sa merg acolo si sa fiu alaturi de ele pentru ca chiar imi pare rau ca nu pot juca. Daca imi voi putea face recuperarea la Cluj, voi fi prezenta. Imi pare chiar foarte rau ca nu pot juca. Imi doream sa joc, capitanul se baza pe mine, dar din pacate a intervenit aceasta problema.

Ce sanse avem cu Cehia?

In primul rand, este o treaba extraordinara ca am ajuns aici, ca am reusit sa castigam atatea meciuri la rand. Eram parca in grupa euro-africana, iar acum suntem in Grupa Mondiala I. Este o partida dificila, Cehia a castigat de doua ori la rand Fed Cup, dar noi n-avem ce pierde.

In plus, vom avea de partea noastra un public extraordinar, care isi va pune amprenta. Ati vazut ce s-a intamplat si la Galati la meciul cu Spania, sunt sigura ca va fi la fel si aici. Pentru noi este o sansa sa castigam aceasta partida, chiar avem echipa in adevaratul sens al cuvantului si putem jongla cu ea in functie de nevoile componentelor.

Cu Serbia, Spania si Canada, tot timpul a aparut o jucatoare care a produs o mare surpriza. Pe cine mizezi de aceasta data din echipa noastra?

De fiecare data a fost un moment special, parca a fost facut sa se intample asa. Am depasit niste obstacole pe care altii nu stiu daca ar fi putut sa le depaseasca si am demonstrat ca formam o echipa puternica. Sincer, acum depinde si de cum se simte Simona. Ea are un palmares bun cu jucatoarele din Cehia, le-a invins pe toate. Parerea mea este ca Simona si Monica pot face diferenta. Monica poate fi jucatoarea care sa produca marea surpriza in aceasta confruntare.

Se vorbeste mereu la superlativ despre atmosfera din echipa Romaniei, desi in tenis jucatoarele leaga mai greu relatii de prietenie. Care este secretul acestei atmosfere?

Tenisul este un sport individual si este destul de greu sa te atasezi de alte persoane. Prin sine este un sport putin egoist. Sporturile de echipa sunt mai frumoase. Daca ai o problema, ai colegi pe care te poti baza, stii ca lupta pentru tine.

Din acest motiv, la Fed Cup e o alta atmosfera, este mai frumos. Nu ne gandim doar la noi, ne gandim ca jucam si pentru colege, pentru tara, pentru staff. Sunt mai multi oameni in jurul nostru, avem fizioterapeuti, avem tot ce ne trebuie. Si eu, dar si colegele mele am recunoscut ca totul e mai frumos la Fed Cup. Sigur, este o presiune poate mai mare la Fed Cup, dar este complet special cand joci pentru tara ta.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Alexandra Dulgheru accidentare, #accidentare Alexandra Dulgheru, #Alexandra Dulgheru Fed Cup , #stiri Alexandra Dulgheru