O sportivă de top a Italiei se mută în România pentru David Popovici: ”Sper că-l voi întâlni pe-aici”

Marti, 29 Noiembrie 2022, ora 09:25
20042 citiri
O sportivă de top a Italiei se mută în România pentru David Popovici: ”Sper că-l voi întâlni pe-aici”
Alessia Orla

Antrenorul italian Simone Diamantini şi sportiva Alessia Orla au devenit primii membri ai nou-înfiinţatei secţii de triatlon a CS Dinamo, cei doi fiind atraşi de succesul înregistrat de înotătorul David Popovici, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

"Renumele de care se bucură David Popovici pe plan mondial este de bun augur şi pentru Dinamo. Ştiind că acesta e clubul la care se pregăteşte recordmenul şi campionul lumii la nataţie, cel mai valoros antrenor de triatlon din lume, Simone Diamantini, şi una dintre sportivele lui de top, Alessia Orla, nu s-au gândit de două ori când li s-a propus să facă parte din nou înfiinţata secţie de triatlon de la Dinamo", se arată în documentul citat.

"E important să-l priveşti pe Popovici şi să îl copiezi. E un model pentru sportivi. Nu e acelaşi nivel cu David, dar obiectivul e acelaşi, pentru că eu cred că e important să gândeşti la cel mai înalt nivel. Sportivii români sunt foarte buni sportivi. E necesar însă să-i convingem că e posibil să ajungă la cel mai înalt nivel. Pentru că acum toţi spun: OK, am ajuns în echipa naţională, e maximum pentru mine. Dar nu e. E doar un pas din carieră. Echipa naţională e doar un pas, obiectivul sunt cursele din Cupa Mondială, Campionatele Europene sau alte competiţii", a declarat Simone Diamantini, antrenor la Dinamo şi antrenor coordonator la Federaţia Română de Triatlon.

Alessia Orla speră să se întâlnească la antrenamente cu Popovici, pe care îl consideră un mare campion: "David este un mare campion şi l-am văzut la TV, pentru că iubesc înotul. Sper că îl voi întâlni pe aici, chiar în acest bazin".

Antrenor coordonator în cadrul Federaţiei Române de Triatlon, Simone Diamantini spune că Alessia Orla ar putea reprezenta atuul echipei României în încercarea de calificare la Jocurile Olimpice.

"Obiectivul este calificarea unui băiat şi a unei fete la Los Angeles, la Jocurile Olimpice (2028) şi poate echipa. Echipa e formată din 4, iar Alessia a sosit pentru acest scop. Acum, ea reprezintă Italia, dar în viitor obiectivul e ca ea să reprezinte Romania", a spus Diamantini.

Vicepreşedinta clubului CS Dinamo, Georgeta Andrunache, s-a arătat încântată de venirea celor doi italieni la gruparea bucureşteană.

"Triatlonul a dat dovadă de seriozitate şi are un proiect foarte frumos şi îndrăzneţ. Aşa că era normal ca noi să avem şi acest sport. Acum, cu domnul Diamantini, avem cel mai bun antrenor din lume la triatlon, avem cel mai bun antrenor din lume la canotaj, tot din Italia, Antonio Colamonici, şi avem cel mai bun antrenor din lume la handbal, pe Xavi Pascual. Întotdeauna ne-am dorit tot ce e mai bun pentru Dinamo şi pentru performanţă", a afirmat Georgeta Andrunache.

Cum ar putea România să piardă mult, deși a câștigat litigiul legat de Roșia Montană
Cum ar putea România să piardă mult, deși a câștigat litigiul legat de Roșia Montană
Decizia instanței arbitrale (luată cu o majoritate de 2 la 1) în litigiul intentat statului român de compania canadiană ce a încercat să dezvolte un proiect minier în zona Roșia Montană...
Liviu Dragnea vrea să dea lovitura într-un domeniu, despre care spunea: "Vorbim de un genocid"
Liviu Dragnea vrea să dea lovitura într-un domeniu, despre care spunea: "Vorbim de un genocid"
”E inadmisibil ce s-a întâmplat acolo. Vorbim despre un genocid. Mulți specialiști de mediu spun că un asemenea dezastru poate produce moarte pe termen lung”, spunea Liviu Dragnea în...
#Alessia Orla, #David Popovici, #Italia, #Romania , #stiri din sport
Comentarii