UPDATE: Imagini ale valurilor provocate de tsunami după erupţia vulcanului Hunga Tonga-Hunga Haʻapai VIDEO

Sambata, 15 Ianuarie 2022, ora 16:35 7929 citiri
Imagine surprinsă în timpul erupției FOTO captură YouTube

UPDATE: Au apărut noi imagini de la erupția vulcanului Hunga Tonga-Hunga Haʻapai și a valurilor provocate de tsunami.

Avertismente de tsunami au fost emise în mai multe ţări, inclusiv Tonga, Fiji şi Noua Zeelandă, după o erupţie violentă a vulcanului subacvatic Hunga Tonga-Hunga Haʻapai.

Imaginile de pe reţelele de socializare din Tonga au arătat valuri spulberând o biserică şi mai multe case. Martorii au spus că cenuşa cade peste capitala, Nuku'alofa.

Locuitorii de acolo au fost îndemnaţi să se meargă pe dealuri şi coline.

Aceasta este cea mai recentă erupţie a vulcanului Hunga Tonga-Hunga Haʻapai. Erupţia de opt minute a fost atât de violentă încât a putut fi auzită ca "tunete” în Fiji, la peste 800 km, distanţă, au declarat oficialii din capitala Suva.

Nori de gaz, fum şi cenuşă care se revarsă din vulcan au ajuns la 20 de kilometri pe cer, conform Serviciilor Geologice din Tonga.

Capitala statului Tonga se află la doar 65 km nord de Hunga Tonga-Hunga Ha'apai. Acolo a fost observat un val de tsunami de 1,2 m, potrivit Biroului de Meteorologie din Australia.

În Noua Zeelandă, care se află la mai mult de 2.300 de kilometri distanţă, oficialii au avertizat cu privire la valuri de furtună de la erupţie.

Agenţia Naţională de Management a Urgenţelor a spus că În anumite părţi ale ţării s-ar putea vedea "curenţi puternici şi neobişnuiţi şi valuri imprevizibile la ţărm".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Ionut175
rank 2
ha baba bibi bibi baba unde-i baba sa-i dau zeama.de varza.Lava.DVL