Mandat de arestare pe numele lui Oleg Navalnîi, fratele liderului politic încarcerat în Rusia. Ce acuzații i se aduc

Miercuri, 26 Ianuarie 2022, ora 12:04
3008 citiri
Mandat de arestare pe numele lui Oleg Navalnîi, fratele liderului politic încarcerat în Rusia. Ce acuzații i se aduc
Oleg Navalnîi FOTO Hepta

Rusia a emis miercuri, 26 ianuarie, un mandat de arestare pe numele fratele opozantului Aleksei Navalnîi, Oleg Navalnîi, acuzat că a încălcat condiţiile unei pedepse cu suspendare, administraţia penitenciară cerând încarcerarea sa, relatează AFP.

În urmă cu o zi, Aleksei Navalnîi, încarcerat după un proces în care a fost acuzat de fraudă, dar pe care el îl denunţă ca politic, a fost inclus de autorităţi pe lista 'teroriştilor şi extremiştilor', pe fondul reprimării constante a vocilor critice în Rusia în ultimii doi ani.

Numele lui Oleg Navalnîi, în vârstă de 38 de ani, apare acum pe lista persoanelor căutate de Ministerul de Interne, pentru infracţiuni penale.

Oleg Navalnîi a fost condamnat în august 2021 la un an de închisoare cu suspendare, fiind acuzat că a încălcat măsurile sanitare legate de epidemia de COVID-19 printr-un apel către ruşi în ianuarie să participe la manifestaţii în favoarea eliberării fratelui său.

Avocatul său Nikos Paraskevov a declarat pentru agenţia Interfax că mandatul a fost emis pentru că poliţia nu l-a găsit pe Oleg Navalnîi la domiciliu.

Avocatul a spus că nu ştie dacă Oleg Navalnîi a părăsit Rusia, aşa cum au făcut cei mai mulţi dintre aliaţii fratelui acestuia.

Luni, un tribunal din Moscova a înregistrat o cerere a administraţiei penitenciare de convertire a pedepsei cu suspendare în închisoare cu executare. Cererea va fi examinată la 18 februarie, conform site-ului tribunalului.

Fraţii Aleksei şi Oleg Navalnîi au fost amândoi condamnaţi în 2014 într-un dosar de fraudă pe care susţinătorii lor îl denunţă ca motivat politic. Oleg a petrecut trei ani şi jumătate în închisoare şi a fost eliberat în 2018, în vreme ce Aleksei primise o pedeapsă cu suspendare.

Revenit în Rusia în ianuarie 2021 după o convalescenţă în urma unei otrăviri de care el face responsabil Kremlinul, Aleksei Navalnîi a fost imediat arestat şi încarcerat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rusia „invadează“ Cuba: Insula se pregătește să primească 200.000 de turiști ruși
Rusia „invadează“ Cuba: Insula se pregătește să primească 200.000 de turiști ruși
Cuba își va extinde rutele de călătorie cu Rusia în speranța de a trezi turismul din somnul post-pandemic. Națiunea din Caraibe vrea să primească aproximativ 200.000 de ruși în acest...
Analiză: Jocul (secret) al Rusiei și Ungariei în România
Analiză: Jocul (secret) al Rusiei și Ungariei în România
Oamenii rușilor se pot infiltra în serviciile secrete și instituțiile românești? Sau sunt deja aici? Și cum a ajuns Ungaria prietenă la cataramă cu România? Raportul Consiliului Suprem...
#Aleksei Navalnii, #frate, #mandat arestare, #Rusia , #Rusia