Soția opozantului rus Aleksei Navalnîi susține că a fost filată în Republica Moldova. Reacția Chișinăului

Vineri, 15 Iulie 2022, ora 17:40
3683 citiri
Soția opozantului rus Aleksei Navalnîi susține că a fost filată în Republica Moldova. Reacția Chișinăului
Aleksei și Iulia Navalnii FOTO Instagram

Iulia Navalnîi, soţia opozantului rus Alexei Navalnîi, a reclamat faptul că a fost urmărită la Chișinău. În urma acuzațiilor, autoritățile au anunțat o anchetă, relatează Unimedia.info.

Într-un mesaj postat pe Instagram, soția opozantului susține că a fost reţinută pe aeroportul din Chişinău pentru verificări suplimentare, dându-și seama după ce a ajuns la hotel că este urmărită.

„M-am dus la punctul de control şi am fost condusă foarte politicos într-o încăpere separată şi m-au aşezat pe o ladă din metal. I-am întrebat de ce mă reţin, iar ei au zis că este o procedură obişnuită pentru cei care vin pentru prima oară în ţară. Ospitalitate, ce să zic”, a spus Iulia Navalnîi.

Ea a mărturisit că a fost întrebată şi unde se va caza şi dacă are bilet retur, însă, după ce a prezentat informaţia, nu a fost eliberată şi paşaportul nu i-a fost returnat. Mai mult, aceasta spune că poliţistul i-a fotografiat cu telefonul fiecare pagină din paşaport, iar la final a întrebat dacă este sigură că vrea să intre în Moldova, notează Adevărul.

„Dragă Maia Sandu, de ce mă urmăriţi?”, s-a adresat soția opozantului președintei Republicii Moldova.

Reacția Președinției Republicii Moldova

În urma acuzațiilor, autoritățile de la Chișinău au anunțat deschiderea unei anchete.

„S-a dispus investigarea şi clarificarea situaţiei de către instituţiile competente - atât în ceea ce ţine de verificările la care a fost supusă la sosirea în ţară, pe Aeroportul Chişinău, cât şi în legătură cu pretinsa sa urmărire. Din 24 februarie, toţi cetăţenii străini din spaţiul CSI sau din ţări cu pericol de migraţiune sunt supuşi unor proceduri suplimentare de control, la intrarea în Republica Moldova. Datoria instituţiilor este ca aceste verificări să fie făcute în strictă conformitate cu legea şi cu o abordare corectă”, a transmis Preşedinţia într-un comunicat.

Poliţia de Frontieră a anunţat că s-a autosesizat în acest caz. Instituția a precizat că, după declanșarea războiului din Ucraina, odată cu instituirea situaţiei de urgentă, toţi cetăţenii străini trec un control special la intrarea în țară pentru excluderea unor riscuri de securitate.

„Procedura de control special la traversarea frontierei de stat este una pentru toţi, excepţii nu pot fi admise”, a subliniat Poliţia de Frontieră.

Soția premierului Netanyahu, ”întinerită” cu 20 de ani într-o fotografie oficială. „Nu e amuzant. Mă sperie” FOTO
Soția premierului Netanyahu, ”întinerită” cu 20 de ani într-o fotografie oficială. „Nu e amuzant. Mă sperie” FOTO
La Ierusalim a avut loc un eveniment cu participarea personalului militar israelian și a familiei prim-ministrului Benjamin Netanyahu. La sfârșitul serii, soția premierului, Sara Netanyahu, a...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Aleksei Navalnii, #sotie, #filaj, #Republica Moldova , #Republica Moldova