William Branza ii cere lui Ponta sa ia in considerare votul prin corespondenta

Sambata, 04 August 2012, ora 20:442554 citiri
William Branza ii cere lui Ponta sa ia in considerare votul prin corespondenta
Foto: rfi.ro

Presedintele Comisiei pentru romanii din strainatate, democrat-liberalul William Branza, i-a cerut prim-ministrului Victor Ponta sa ia in considerare proiectul care priveste votul prin corespondenta.

Cererea deputatului PDL a fost facuta in contextul discutiilor referitoare la eliminarea romanilor care traiesc in afara tarii de pe listele electorale permanente, transmite Realitatea Tv.

"Personal, am intreprins toate demersurile necesare pentru facilitarea accesului la vot a romanilor din afara granitelor tarii. Am initiat, am promovat si am introdus proiectul legislativ privind votul prin corespondenta care era destinat lor, romanilor din strainatate. Proiectul nu presupunea anularea metodei traditionale de vot clasic, la urne.

Faptul ca nu am gasit intelegerea necesara pentru ca proiectul sa fie adoptat pana in prezent m-a determinat ca, de fiecare data cand a fost necesar, sa port discutii pentru marirea numarului de sectii de vot in strainatate, atat cu reprezentantii MAE, cat si cu cei ai Guvernului. Acest lucru a contribuit la imbunatatirea numarului de votanti, dar nu a rezolvat si nici nu va rezolva aceasta problema majora, aceea de a fi respectat dreptul constitutional al romanilor de a vota", noteaza William Branza, intr-un comunicat de presa.

Acesta continua cu un apel pentru Victor Ponta, precizand ca, "data fiind aceasta situatie, va rog domnule premier Ponta, impreuna cu Guvernul pe care il conduceti, sa considerati acest proiect legislativ, al votului prin corespondenta, de prima prioritate pentru ca, peste cateva luni, vor fi alegerile parlamentare".

Guvernul a anunat, vineri, ca listele electorale permanente vor fi actualizate, iar romanii care locuiesc in strainatate nu vor mai fi trecuti pe aceste liste. Totodata, Guvernul condus de Victor Ponta afirma ca fosta guvernare nu a realizat Registrul electoral, drept urmare creandu-se actuala confuzie, de dupa referendumul pentru demiterea presedintelui suspendat Traian Basescu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News