William Branza a demisionat din fruntea PDL Diaspora

Joi, 13 Decembrie 2012, ora 19:055024 citiri
William Branza a demisionat din fruntea PDL Diaspora
Foto: B1 TV

Democrat-liberalul William Branza si-a anuntat joi seara demisia de onoare din fruntea filialei PDL Diaspora dupa ce nu a reusit sa acceada in Parlament.

Branza a candidat pentru un loc de deputat in colegiul 1 Strainatate si a obtinut 11.787 voturi, dar, potrivit rezultatelor finale publicate de Biroul Electoral Central, el nu a primit mandatul dorit.

Intr-o emisiune la B1 TV, el a precizat ca a luat decizia de a demisiona pentru "onoarea sa" si a subliniat ca a obtinut mai multe voturi decat alti colegi care au ajuns totusi parlamentari.

Branza i-a felicitat pe noii alesi si le-a multumit celor care l-au votat.

"Ma voi intoarce in barou si la catedra la universitate(...) In politica ma voi intoarce cand cineva va avea nevoie de experienta mea de parlamentar de diaspora, de 4 ani de zile", a mai spus el.

William Branza si-a exprimat regretul ca proiectul sau, de infiintare a unui Minister pentru romanii din strainatate, propus pe vremea premierului Boc, nu a fost implementat, dar si-a exprimat increderea ca cei care sunt astazi la putere o vor face.

"Sper sa il conduca un profesionist", a precizat el, adaugand ca el ramane un simplu membru PDL.

Intrebat daca crede ca ar trebui sa demisioneze si alti colegi, William Branza a raspuns: "Consider ca toti care au pierdut trebuie sa faca acest gest(...)Nu e onorabil sa vii de pe un loc trei si sa te cramponezi de o functie, asa cred eu".

Este cea de a doua demisie din fruntea unei filiale PDL, dupa cea a lui Cezar Preda. Acesta a anuntat la scurt timp dupa pierderea alegerilor ca demisioneaza din functia de prim-vicepresedinte PDL si presedinte al PDL Buzau, din cauza scorului slab inregistrat la alegerile de duminica, sub 19%. Cezar Preda a obtinut totusi mandatul de deputat in urma redistribuirii voturilor.

Vasile Blaga a convocat pentru vineri, la ora 11, Colegiul Director al PDL, fiind de asteptat ca si alti lideri sa isi asume esecul de la alegeri.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News