Vosganian: Crin Antonescu pune capat profetiei lui Silviu Brucan

Sambata, 09 Mai 2009, ora 19:591964 citiri
Vosganian: Crin Antonescu pune capat profetiei lui Silviu Brucan

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a declarat sambata ca, odata cu intrarea in cursa pentru presedintie a lui Crin Antonescu, se incheie "profetia" de 20 de ani a lui Silviu Brucan, in timp ce Norica Nicolai a indemnat ca partidul sa duca in Europa principiul >.

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian s-a referit la cei 20 de ani din "profetia" lui Silviu Brucan din anii '90, perioada de desprindere de comunism. "Cu adevarat aceasta profetie se va implini daca acum, peste 20 de ani, Romania va avea un presedinte care nu a avut de-a face cu structurile comuniste, asupra caruia nu a planat niciodata banuiala ca ar fi facut parte din structurile represive, un om tolerant", a afirmat liberalul.

"Eu cred ca noi avem sansa ca, pentru poporul roman, sa indeplinim aceasta profetie, ca in sfarsit, dupa o generatie, sa incheiem aceasta tranzitie si sa ne desprindem total de comunism, cu un presedinte liberal", le-a vorbit Vosganian alesilor locali ai PNL.

Norica Nicolai: A doua sansa de modernizare a Romaniei

La randul sau, candidatul care deschide lista PNL pentru Parlamentul European, Norica Nicolai a tinut un discurs in fata alesilor locali ai PNL. "Astazi nu am facut o desemnare oarecare, intr-o tara oarecare. Am facut o desemnare pentru istorie. Este a doua sansa de modernizare a Romaniei pe care PNL si Crin Antonescu o vor reusi pentru toti romanii", s-a adresat candidatul PNL.

Nicolai a punctat, in discursul sau, ca este nevoie de un alt fel de politica, facuta de oameni politici, nu de politicieni. "Avem nevoie de > in Europa (...) Prin noi insine in Europa cu o singura halta: 7 iunie, pana in decembrie, cand vom cuceri Romania!", a declarat eurocandidatul PNL.

Mircea Diaconu, maestru de ceremonii

Discursurile au avut loc in fata a aproximativ 6.000 de alesi locali ai PNL, cu ocazia prezentarii candidatului partidului la prezidentiale, Crin Antonescu. Interventiile liderilor liberali au fost punctate de lozicile strigate de cei prezenti - "Antonescu nu ne minte/O sa fie presedinte", dar si de prezentarile actorului Mircea Diaconu.

"Ma intorc o clipa in 1990, in Piata Universitatii, cand multi dintre noi, tineri fiind, ne ocupam in general cu >. Si, intr-o buna zi, in Piata Universitatii, punandu-mi-se si mie un microfon in mana, am zis >.

Daca astazi, dupa 20 de ani, o sa aud > o sa fac aceeasi gluma si o sa spun >", s-a adresat Diaconu, maestrul de ceremonii, celor prezenti. De altfel, actorul a punctat ca, in prezent, Romania se afla la finalul "Epocii Brucan".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News