Viscolul tine sectiile inchise - S-ar putea prelungi programul de vot

Duminica, 09 Decembrie 2012, ora 08:46
3243 citiri
Viscolul tine sectiile inchise - S-ar putea prelungi programul de vot

Ministrul de Interne, Mircea Dusa, a declarat ca s-ar putea prelungi programul de vot in sectiile care nu au fost deschise la 07:00 din cauza viscolului.

Ministrul de Interne s-a referit la sectiile din vestul tarii, unde viscolul a facut probleme duminica dimineata.

"Este normal ca populatia are de suferit daca nu au fost deschise sectiile. Am dispus masuri la Ministerul Economiei ca in acele localitati unde a picat sistemul de alimentare cu energie electrica sa se intervina de urgenta", a mai adaugat Dusa.

Intr-o alta interventie telefonica, acesta a mentionat insa ca "este competenta BEC sa hotareasca daca intr-o sectie sau alta prelungeste programul sau nu".

"Sper sa facem fata fenomenelor meteorologice din aceste zile si sper ca lucrurile sa ramana sub control. Cei peste 31.000 de politisti de pe teren care vor contribui la siguranta alegerlor nu vor fi dislocati. Vom trimite alti politisti pentru a ajuta autoritatile pentru a lupta cu vremea nefavorabila", a mai precizat ministrul la Realitatea Tv.

MAI cere ajutorul armatei

"Am discutat de dimineata cu seful de stat major al fortelor armate si am solicitat sa se intervina acolo unde este nevoie; daca prefectii nu se pot descurca cu fortele pe care le au pe plan local.

Avand in vedere situatia creata in urma caderilor de zapada in domeniul aprovizionarii cu energie electrica, am dispus la Ministerul de Interne sa se ia toate masuri necesare ca in toate sectiile de votare sa existe surse de iluminat alternative (lanterne)", a mai declarat Dusa, de aceasta data la Romania Tv.

Acesta a precizat ca "toate fortele noastre sunt in dispozitive, avem pregatite salvari SMURD, avem pregatite elicopetere, avem pregatite toate fortele pentru a interveni cand situatia o cere".

Alegeri parlamentare 2012 - Viscolul impiedica votul in zeci de sectii

MAI a anuntat ca 39 de sectii de votare din judetul Timis si patru din Alba nu au fost deschise, duminica dimineata, pentru ca presedintii acestora nu au putut ajunge din cauza viscolului.

Initial, datele furnizate de catre Biroul Electoral Judetean Timis catre BEC aratau ca peste 200 de sectii de votare din judet nu au putut fi deschise din cauza viscolului, mai multe drumuri fiind impracticabile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Curtea de Apel Cluj a decis joi, 18 aprilie, că fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheș rămâne în închisoare. Curtea de Apel a respins ca neîntemeiată contestaţia în care...
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
#alegeri program vot, #parlamentare prelungire program vot, #Dusa sectii vot inchise , #alegeri parlamentare 2012
Comentarii