Virgil Popa, viceprimarul lui Iohannis: Klaus Iohannis a transformat Sibiul in oras european

Publicitate electorala
Miercuri, 07 Decembrie 2016, ora 10:45
52173 citiri
Virgil Popa, viceprimarul lui Iohannis: Klaus Iohannis a transformat Sibiul in oras european

(P) Seriozitate, integritate, performanta. Acestea sunt cele trei cuvinte pe care fostul viceprimar al Sibiului, actual candidat PNL pentru alegerile parlamentare, Virgil Popa, sustine ca le-a invatat in anii cand a lucrat alaturi de Klaus Iohannis.

Reporter: Ati fost numarul doi in primaria condusa de Klaus Iohannis foarte multi ani. Cat de greu e sa lucrezi cu actualul presedinte al Romaniei?

Virgil Popa: E simplu, chiar placut, daca reusesti sa intelegi deplin trei cuvinte: seriozitate, integritate si performanta. Par cuvinte mari, dar in aceasta perioada de care vorbiti le-am inteles cel mai bine. In adevaratul lor sens.

Sibiul nu ajungea la nivelul de astazi daca ne bateam joc de un singur din aceste trei cuvinte. Sibiul s-a impus ca oras a european datorita stilului lui Klaus Iohannis de a lua decizii.

Ce ar fi fost acum orasul nostru daca in fruntea primariei nu era Klaus Iohannis? Mai era Sibiul etalonul care este acum? Sau mai era presedinte - Klaus Iohannis? Sincer, nu cred.

Ce s-ar fi intamplat daca ne-am fi batut joc de sperantele sibienilor? Daca ne-am fi complacut in proiecte minore? Am fi fost un alt exemplu de oras, nu dau niciun nume, ca sa nu jignesc pe cineva.

Sunt trei cuvinte simple, dar daca le intelegi si le aplici nu ai cum sa nu ai succes, indiferent de domeniul in care activezi.

Reporter: Ce altceva va amintiti din acea perioada?

Virgil Popa: Cred ca tot timpul imi voi aminti de sedintele conduse de dansul, foarte concrete, punctuale, scurte, dar mult mai interesante decat o sedinta de doua ore.

Tot ce se discuta, se implementa. Isi amintesc si sibienii ca nu exista o investitie pe care sa n-o ia la picior, seara de seara. Iesea in fiecare seara si de la reabilitarea retelelor, de apa, canalizare, pana la ultimul strat de uzura era acolo.

Ca un lucru mai inedit, imi amintesc ca dansul avea un reportofon si in fiecare seara, daca gasea lucruri care nu erau in regula, borduri nealiniate, sau probleme la retele, se inregistra, si a doua zi, asistenta domnului primar descarca de pe reportofon si scria 'domnul viceprimar Popa sa verifice...', sau 'Directia Tehnica, nu-mi place ceva'. Mai mult de atat nu cred ca se putea face.

Reporter: Cum a reusit Klaus Iohannis sa se impuna in Sibiu, in Consiliul Local fara majoritate in primul mandat?

Virgil Popa: In timpul primului mandat de primar, intre 2000-2004, a lucrat in consiliul municipal cu o majoritate constituita de PSD. Nici nu s-a reusit sa se faca foarte multe, pentru ca aveam mai mult parte de politica si de mai putina administratie. Asa erau timpurile atunci, asa sunt si acum, daca ne uitam la actiunile social-democratilor.

Din fericire, sibienii au stiut de ce este nevoie, iar patru ani mai tarziu PSD a fost scos in opozitie datorita votului masiv pro-Iohannis. De atunci, stim cu totii si vedem si acum ce s-a reusit sa se faca.

Sibiul a devenit Capitala Culturala Europeana, intregul oras s-a transformat, chiar si sibienii au devenit treptat alti oameni. Unii cu exigente mai mari fata de administratie, mai mandri de orasul lor, mai doritori sa participe la aceasta transformare.

Sunt convins ca acelasi lucru va reusi sa-l faca presedintele Klaus Iohannis si la nivel national. Stie foarte bine ce trebuie sa faca, are un plan. E important acum sa-l ajutam cu un parlament care sa se ocupe de binele comun, nu de binele personal. E simplu.

Reporter: De ce candidati acum la Parlament?

Virgil Popa: Sunt mai multe motive. In primul rand am o experienta, spun eu, destul de bogata in administratia locala si cred ca pot face mai multe pentru a ajusta legislatia la ritmul de dezvoltare al multor comunitati, asa cum este Sibiul.

Va dau un exemplu. Pentru reabilitarea unei strazi, din momentul in care a fost prinsa pe lista de investitii, pana la finalizare dureaza cam trei, patru ani.

Din momentul deciziei, se intra in consiliul local cu bugetul cu indicatorii economici pentru aceasta strada, apoi se face un studiu de fezabilitate pe care legea ne obliga sa facem o licitatie pentru aceasta procedura. Asta inseamna un caiet de sarcini, scoaterea la licitatie, eventual un pachet de strada, se predau proiectele, poate se contesta.

Apoi, etapa urmatoare, partea de luat avize, dupa ce se face proiectul, de la cultura, canalizare, alimentare cu apa, gaz, inclusiv Agentia de mediu, iar apoi alt caiet de sarcini.

Etapa a treia se aproba indicatorii, iarasi licitatie, probabil intr-un pachet si totul dureaza trei, patru ani. Cred ca putem simplifica acest proces.

De asemenea, voi merge acolo cu un demers cerut de sibieni: rezolvarea problemelor de trafic din municipiu. Una din cele mai bune solutii in acest moment pentru a scapa de acest trafic este constructia unei centuri in zona de sud a Sibiului.

Nu e o problema ce tine de municipiul Sibiu. Poate fi inclus in cadrul unui proiect de investitii la un minister. S-ar inchide un inel al municipiului si cred ca poate fi un proiect pentru care m-as putea lupta in Senat.

Pe scurt, (candidez - n.red.) pentru a fructifica din pozitia de senator si pentru a ajuta comunitatea sibiana si nu numai, cu experienta mea, acumulata in cei 9 ani de activitate in administratia locala ca Viceprimar.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Virgil Popa viceprimar Iohannis, #Virgil Popa candidat PNL , #alegeri parlamentare 2016